Silnik: turbodiesel
Wysłany: 2007-02-17, 21:37 Fele prawie jak nowe
Ponieważ moje 14sto calowe oryginalne felg są w średnim stanie (poprzedni właściciel jeździł na nich chyba cały rok - więc są trochę poocieranie i podrdzewiałe) zastanawiam się czy dało by się jakoś je odrestaurować. No tak żeby wyglądały jak nowe:D Czy wiecie może kto się takimi rzeczami zajmuje? I czy coś takiego się opłaca? Interesuje mnie woj mazowieckie oczywiście.
Silnik: ABS Pomógł: 5 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Lis 2006 Posty: 315 Skąd: internet
Wysłany: 2007-02-18, 00:07
ale to sa felgi stalowe ??? jezeli tak to kup sobie podklad w spraju 2,3 szt papier wodny, farbe w spraju i oczywiscie lakier bez barwny .
Najpierw wyczysc felgi papierem , rozpuszczlnikiem umyj , pomaluj felgi podkladem 1,2 razy i papierem wodnym i uzywaj wody zeby nie bylo rys na podkladzie , umyj felgi rozpuszczalnikiem pomaluj farba 2 razy potem lakierem 2 razy .
Bedziesz zadowolony ,ja tak robie
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-02-18, 12:15
Co da pomalowanie jakimś kiepskim sprayem.
Po prostu musisz oddać je do profesjonalnego warsztatu, który tym się zajmuje, nie wiem czy samemu dasz radę i czy będzie CI sie chciało. Ktoś pisał już na forum,że za odrestaurowanie rantów swoich felg zapłacił 400 zł.
Poprostu oddajesz od zakładu i odbierasz po jakimś czasie jak nówki. W przypadku Twoich standardowych 14-stek gra nie jest warta świeczki. Ja, tak jak już wcześniej napisałem, sprzedałbym je np. na allegro a kupił sobie większe, ładne felgi w stanie bardzo dobrym.
Za ich renowacje zapłacisz więcej niż są warte!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum