Witam wszystkich serdecznie!
Od jakichś dwóch miesięcy cierpiałem na Vento, codziennie przeglądałem ogłoszenia. Na początku nie widziałem innego Vento niż srebrne. Niestety ciężko znaleźć takowe w dobrym stanie i wyposażeniu jakim bym chciał, więc padło na bordowy. W dniu wczorajszym stałem się szczęśliwym posiadaczem VW Vento. Samochód został kupiony od jednego z klubowiczów. Mam zamiar nieco zmienić jego dotychczasowy wygląd, ale o tym później - na początek wyposażenie.
Jest to wersja GL, która posiada:
- el. szyby,
- el. lusterka,
- el. szyberdach,
- podgrzewane lusterka,
- el. ustawiane światła,
- halogeny,
- ABS,
- immobilizer,
- wspomaganie kierownicy,
- dwie poduszki powietrzne,
- thermotronic,
- centralny zamek z domykaniem szyb,
- atermiczne szyby,
- fotel kierowcy regulowany w 5ciu płaszczyznach,
- regulowana kolumna kierownicy.
Ventley posiada silnik 90KM benzynka + LPG od BRC (butla w kole).
Aktualnie wygląda tak:
Czas na zmiany. W najbliższym czasie mam zamiar:
- usunąć lub przemalować na czarny mat wszelkie chromowane elementy (modyfikacja od poprzedniego właściciela, mi niestety nie będzie pasowało to do stylu samochodu );
- naprawić dwa małe pęcherzyki rudej ;
- pomalować klamki i listwy wokół w kolor auta;
- zamontować hokej średni, bądź od GT;
- zamontować AirRide (już w budowie);
- zamontować felgi, które leżą już w garażu - http://img841.imageshack.us/img841/5827/13331.jpg 16x7,5;
- dokończyć przyciemnienie przednich lamp;
- zmienić grill na stary typ;
- zamontować blendę USA + Polską tablicę USA Style ;
- zamontować lepsze nagłośnienie;
- założyć rozpórkę;
- znaczek tylny - musi być taki, jak przedni - błyszczący ;
- zamontować CarPC;
- przyciemnić wszystkie szyby (prócz przedniej) - to stoi pod znakiem zapytania, muszę się zastanowić.
Jakiś czas temu w PS przerobiłem autko wg. powyższych wskazań i wyszło mi coś takiego:
To tylko wizualizacja, ale nie jest źle . Jeszcze nie wiem co z felgami, czy będą polerowane, czy też malowane w jakiś kolor, ale będziemy nad tym myśleć, jak je zamontuję po raz pierwszy .
Wszystko powyżej mam zamiar wykonać w ciągu najbliższego miesiąca - miejmy nadzieję, że się uda. W przyszłym zaś sezonie, o ile $$$ pozwoli - wymienić siedzenia na te od wersji GT.
Wydaje mi się, że napisałem najważniejsze rzeczy. W aucie trzeba jeszcze wymienić uszczelki w reduktorze, gdyż trochę za dużo gazu wcina, lecz to już taka kwestia do załatwienia bez problemów.
Co mogę więcej dodać? Mam nadzieję, że autko mi posłuży trochę czasu i nie raz ujrzycie je na zlotach . O wszystkich zmianach postaram się informować na bieżąco.
A - i przepraszam za jakość zdjęć, był już mrok i wyszły, jak wyszły.
Pozdro.
Maksio
Ostatnio zmieniony przez Maksio 2010-09-08, 20:31, w całości zmieniany 6 razy
Pracowałem całe wakacje, sprzedałem skuter i parę rzeczy, więc jak się postaram to i wyrobię z kasą. Trzymać kciuki, bo jeszcze dwa silniki do skuterów na sprzedaż mam .
Pytanie:
Czy ktoś z Was miał malowane te sierpy na błotnikach w kolor auta? Bo zastanawiam się czy malować to razem z listwami i może zostawić... ?
Czy ktoś z Was miał malowane te sierpy na błotnikach w kolor auta? Bo zastanawiam się czy malować to razem z listwami i może zostawić... ?
został listwy i sierpy w spokoju, zobaczysz jaki się zrobi brzydki samochód jak to pomalujesz w kolor, szczególnie sierpy ...
jak już to wogóle to sciąg a nie maluj tego ;/
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Chwilowo mam mały problem z załatwieniem stali do budowy Air'a, ale jak tylko ją zdobędę to tydzień czasu i zawiecha będzie w aucie .
Aktualnie maluje wszystkie te chromowane elementy na czarny mat, gdyż po odklejeniu zostały ślady po klejach. Właśnie schnie i czeka na kolejną warstwę.
Miałem też dziś skończyć przyciemnianie świateł i pomalować chromowane listwy, które to poprzedni właściciel nakleił na boczkach drzwi, ale niestety pogoda mi w tym przeszkadza.
Ostatnio zmieniony przez Maksio 2010-09-09, 18:03, w całości zmieniany 1 raz
Przedwczoraj pomalowałem wszystkie chromowane elementy wnętrza, tj. obramowania wokół regulatorów nawiewu, rygle, listwy na obiciach drzwi. Zdjąłem też pierścienie aluminiowe, które były założone na zegarach.
Dziś przyszła paczuszka z hokejem. Co prawda to nie średni, a VR6, ale jak się nie ma co się lubi... . Kiedyś dokupię sobie średni też . Niestety dzisiaj tego nie zamontuje, bo pada...
Dziś zamontowałem ten Golfowski hokej VR6. Na razie będzie musiał wystarczyć, a niebawem postaram się go lekko przedłużyć, bo jest o ten centymetr za krótki.
Przyszła też rozpórka, GPS do CarPC, kompresor do Air'a. Cały czas jestem w trakcie załatwiania stali, której mi jeszcze brakuje do dystansów pod koła i do budowy Air'a.
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2010-09-16, 18:44
Coś go słabo spasowałeś Kup na jakimś forum oryginał z absu od golfa i spasujesz go bez problemu....I nic nie brakuje....Ci co byli na zlocie mogli to zobaczyć w golfie Marnego...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum