Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Renault Laguna . Co sądzicie??
Autor Wiadomość
dikus14 
Zapalony Ventkarz
Szukam pracy!

Silnik: 1.8 Pb +LPG
Wysłany: 2010-09-25, 15:29   Renault Laguna . Co sądzicie??

Witam. Przymierzam sie do zakupu Laguny. Orientuje sie ktos mniej wiecej w tej marce i modelu autka?? Interesuje mnie silnik 1.8 Benzyna+LPG . Czy ta auta sa awaryjne? Jak z czesciami do nich?? Przyspieszenie?? Komfort?? blachy?? Czekam na opinie . Ps interesuje mnie rocznik 1993-1999

Paweł J. 
Vento to ja!

Silnik: ...
Wysłany: 2010-09-25, 15:58   

dikus14, Laguna 1 ma to do siebie że jest trochę droga w serwisie. Kolega miał takową....1.8 B+G, samochód zapierdzielał jak szalony, ale niestety ktoś założył źle gaz i był lekki lipton.

Autko świetne, komfortowe. Owa laguna miała nie co niższe zawieszenie i powiem szczerzę że z kumplem sie tak dziwimy co to był za zawias. Auto płynęło po dziurach, mega komfort, ale o dziwo trzymało się mega dobrze w zakrętach. Do dziś nie wiemy czy to był jakiś dokładany zawias czy to może zasługa wersji Alize.

Furka była w ocynku gdyż to był chyba 98 rok i nawet, nawet się trzymała.....w lagune bez ocynku nie pchałbym się gdyż nawet na ulicach widać jak wyglądają. Wiem że wczesniejsze roczniki miały pomarańczowe lampy i nie miały ocynku.

Kumpel ją sprzedał gdyż przeguby zaczęły się sypać a one są wymienne z półosiami i wychodzi ok 1200-1300zł na stronę.

Porównując np kumpla Lagune do mojego Vento, mogę powiedzieć że Vento jest bankowo tańsze w serwisie, osiągi zbliżone chodż z lekką przewaga laguny, komfort jazda dla laguny, fotele tez ma lepsze. Jeśli chodzi o awaryjność to Vento wygrywa chodź ciężko porównywać gdyz Laguna była konkretnie ganiana.

Ostatnio przy piwie tak tą lagunę wspominaliśmy....i kolega powiedział ze kupiłby ją drugi raz...tylko teraz z silnikiem 3.0 :diabeł:

Teraz ma Borę w TDI i niestety widzę że chodź laguna wydawała się droga w serwisie to i tak wychodzi na to że jest tańsza i trwalsza od Bory i także lepiej sie zbiera, chodż ma tylko 5 czy 6 KM więcej niż VW w TDI (90KM)

dikus14 
Zapalony Ventkarz
Szukam pracy!

Silnik: 1.8 Pb +LPG
Wysłany: 2010-09-25, 18:24   

Paweł dzięki za odpowiedz.Musze na allegro zobaczyc jak z dostepem częsci:)

Odpowiedz do tematu