Witam..
Otoż przechodze odrazu do rzeczy.. Nie mam pojecia czym moze to być spowodowane. Jechalem sobie samochodem i nagle na desce rozdzielczej zapalila mi sie kontrolka oleju (migneła dała taki sygnał krótki zgasła) i tak 2 razy.. Co mogło sie stać?Olej niebyl wymieniany. Ale jest tyle co powinno być. Nie za dużo nie za mało. Za tydzień mam zamiar go wymienić. I co z tym zrobić.? Z góry Thx za odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony przez Domaniak 2010-10-09, 22:56, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2010-10-10, 21:23
zacznij od sprawdzenia czy styki na czujnikach w podstawce fltra oleju się nie poluzowały, jeśli nie powinieneś dla pewności zmierzyć u mechanika ciśnienie oleju, żeby wiedzieć czy można spokojnie jeździć.
A jak jechałeś? Bo jest chyba jakieś ostrzeganie o nagłej zmianie cisnienia, ma to miejsce przy np. jechaniu w trasie. Mam takie coś kiedy schodze szybko z obrotów. Jade na 5tce przy 2-2,5tys. obrotow przez czas np. 15min (wiadomo, czasem redukcja do 4, ale tam tez mam 2-3tys.obrotow) i zjezdzam gdzies, schodze szybko z obrotow, zapinam 2 i zaczyna mi migac kontrolka, nawet zapiszczy. Olej wymieniany w czwartek.
Silnik: 1.9 tdi 1z Pomógł: 14 razy Wiek: 41 Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 799 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2010-10-10, 22:40
Domaniak napisał/a:
Otoż przechodze odrazu do rzeczy.. Nie mam pojecia czym moze to być spowodowane. Jechalem sobie samochodem i nagle na desce rozdzielczej zapalila mi sie kontrolka oleju (migneła dała taki sygnał krótki zgasła) i tak 2 razy.
zacznij od sprawdzenia czy styki na czujnikach w podstawce fltra oleju się nie poluzowały, jeśli nie powinieneś dla pewności zmierzyć u mechanika ciśnienie oleju, żeby wiedzieć czy można spokojnie jeździć.
podpisuje sie pod tym "obyma ręcyma". kiedys w pasku B3 tak miałem 2 razy. juz chcialem po holownik dzwonic bo nie przestawało piszczec. poruszałem wsówkami i jazda dalej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum