Silnik: 2e Pomógł: 25 razy Wiek: 45 Dołączył: 15 Maj 2006 Posty: 924 Skąd: Ostróda
Wysłany: 2007-09-16, 09:01
Z tego co ja pamiętam to też nic nie płaciłem
Tylko że ja gaz wstawiałem jak miałem miękki dowód
A jak bym to robił później to bym musiał coś tam płacić
Ja wczoraj wbiłem gaz w dowód po prawie 2 miesiącach od założenia. Nie było żadnych problemów (poza 1,5 godzinnym staniem w kolejce) i nie było żadnych opłat.
Silnik: 1.8narazie;] Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 762 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2010-10-14, 16:00
Odkopuję bo mam problem ... mam nie wbity gaz na który mam wszelkie papiery , ostatnio robiłem przegląd , który mnie mało nie kosztował a instalacja lpg była 'niewidzialna " teraz chce wbić gaz dowód będe musiał robić znów cały przegląd auta ?
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-10-14, 17:50
archeolog napisał/a:
teraz chce wbić gaz dowód będe musiał robić znów cały przegląd auta ?
Z tego co pamiętam to gazownik wydał mi jakieś kwity i z nimi poszedłem do wydziału komunikacji i dostałem pieczątkę. W dowodzie mam dwie pieczątki, z datą montażu instalacji oraz z datą kiedy w wydziale komunikacji wbili mi to w dowód (różnica ok 2 tygodni). Nie pamiętam kto mi wbijał datę montażu.
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2010-10-14, 17:51, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-10-14, 19:15
archeolog napisał/a:
Czyli przeglądu fury nie trzeba robić ?
Ja nie robiłem. Być moze to zalezy od gazownika i od tego jakie kwity jest w stanie wypisać...tzn jakie ma uprawnienia-tego nie wiem Być może przegląd jest konieczny a ja np dostałem go w "bonusie" od gaziarza, tego nie pamiętam. Wiem tyko że dostałem gotowe kwity i za złożenie ich w wydziale komunikacji dostałem pieczątkę.
archeolog, najlepiej jak się przejdziesz do swojego wydziału komunikacji i tam Ci powiedzą czy dostaniesz pieczątkę na gaz za te papiery, które posiadasz.
Pomógł: 3 razy Wiek: 47 Dołączył: 28 Sie 2006 Posty: 268 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-10-16, 16:13
Przechodziłem przez to. Założyłem gaz krótko po zrobionych badaniach i jeździłem i jeździłem bez wbitej pieczątki "gaz". Po prawie roku od instalacji gazu, 2 dni po tym jak minęła data przeglądu pojechałem do stacji kontroli i diagnosta odmówił badania. Stwierdził, że badanie może wykonać dopiero wtedy kiedy w wydziale komunikacji wbiją mi gaz w dowód. Pojechałem więc do wydziału komunikacji i nie wbili mi pieczątki bo nie ma badań. Kółko zamknięte:). Pojechałem więc do innego diagnosty i stwierdził, że zrobi badanie ale nie potwierdzi go pieczątką w dowodzie tylko wystawi zaświadczenie po badaniu, że auto jest sprawne. Pojechałem do wydziału komunikacji z tym zaświadczeniem i dopiero wbili pieczątkę z gazem. Następnie wróciłem do diagnosty i on wbił swoją pieczątke w dowód.
_________________ Vento'97 2.0 LPG
Ostatnio zmieniony przez Poldi 2010-10-16, 16:22, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum