Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2007-02-23, 19:22 TD czy TDI?
znaczy sie wydaje mi sie, ze napewno TDI, ale takie pytanie, bo szukamy Ventki z bratem i ojcem koniecznie w diezlu no i jest niedaleko mnie w dobrej cenie, roczniku i stanie, tylko, ze samo TD. Theority-Ty masz samo TD-jak Ci sie tym jezdzi, jak odchodzi? a do wlascicieli TDIkow-czy dalibyscie sie namowic na przejscie na samo TD? prosze o jakies opinie.
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
znaczy sie wydaje mi sie, ze napewno TDI, ale takie pytanie, bo szukamy Ventki z bratem i ojcem koniecznie w diezlu no i jest niedaleko mnie w dobrej cenie, roczniku i stanie, tylko, ze samo TD. Theority-Ty masz samo TD-jak Ci sie tym jezdzi, jak odchodzi? a do wlascicieli TDIkow-czy dalibyscie sie namowic na przejscie na samo TD? prosze o jakies opinie.
Powiem Ci że moje autko ma całkiem niezły wykop jak na samo TD (ludzi na światłach się gubi ). Osobiście według wskazań licznika rozwinąłem prędkość 180 km/h. Spalanie mam rzędu 5-5,5l przy 100-110 km/h. Bardzo ładny dostęp do części pod maskę (nie ma intera), więc nie trzeba się gimnastykować. Ja mam jeszcze hak i powiem że jako traktor też się znakomicie nadaje Więc same plusy i nie narzekam. Podsumowując: Tani w utrzymaniu, niezłe osiągi, spali nie jedną gumę
[ Dodano: 2007-02-23, 19:54 ]
P.S. Tu filmik jak chodzi zimny TD (w załączniku)
Ja jak szukalem Vento to tylko i wylaczne w TDI inne nie wchodzily w gre.
A dlaczego?? A bo ja wiem poza wieksza moca no i nowsza konstruukcja chyba nie ma roznicy ale zwyklego TD bym nie chcial i juz:P
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-02-23, 23:21
marmarmarek napisał/a:
a do wlascicieli TDIkow-czy dalibyscie sie namowic na przejscie na samo TD?
jak szukałem samochodu to nie miałem wymagań - byleby diesel
trafił się TDI i powiem Ci że nie zamieniłbym go na TD
dlaczego?
odpowiedź prosta - ilość koni
tak jak Spyro napisał zwykłe TD ma 75 koni a TDI 90 a dla mnie już powoli te 90 staje się za mało więc na świadomy ubytek koni nie dałbym się namówić
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-02-23, 23:51
No ja też uważam, że 90 to mało i mi już nie starcza niestety i mam coraz częściej sytuacje, gdzie brakuje mi mocy... Ale Marek, jak masz Ventkę w naprawdę dobrym stanie technicznym i nie bitą to nie zastanawiaj.
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2007-02-25, 03:42
Tdi 90 km-ale sie zbiera-az jestem zaskoczony i chyba z gazem przy niem nie staje jak jakis fotki porzadne mlody zrobi to zobaczycie a ja sie zastanawiam, czy nie sprazedac i nie dozlozyc na jakiegos diezla... bo naprawde mile zaskoczony jestem. coprawda to tylko 150 tys przebiegu (polowa tego co ja mam.. no ale zbiera sie-zobaczymy co bedzie za kolejne 150
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum