Wysłany: 2010-11-22, 08:44 Problem z odpalaniem....
Witam czasami mam problem z odpalaniem ... mianowicie problem wyglada tak : czasem moje Ventko przy opdalaniu gasnie??!! Potem znowu przekrecam kluczyk pochodzi 1 sek wskoczy na 1000 obr/min i znowu gasnie... czynność ta powtarza sie kilka razy aż w końcu za 10 - 20 razem odpali nie byłem jeszcze u mechanika bo chciałem sie zapytać czy ktoś miał podobny problem i może rozwiązał go sam pozdr:)
Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2010-11-22, 14:46
siwece napewno dopadaja tak jak kolega mowi wyzej posprawdzaj czy nie lapie powietrza a moz ejuz pompa ma slabe usczelnienia i scieka paliwko i trzeba dlugo krecici zanim zassie u mnie bylo podobnie ale byl wstawiony zaworek zeby nie wrtacalo paliwko a teraz wymienilem uszczelniacze pompy i jest git
jutro planuje akurat mały wypad na kanał tak że zerkne odrazu na przewody bo dziwna sprawa z tym jest bo w sumie przy odpaleniu tak sie dzieje a potem juz silnik pracuje równo
do sprawdzenia przewodów nie potrzebujesz kanału .Często powietrze dostaje się przez nieszczelny filtr paliwa tam gdzie jest zawleczka.Od filtra do pompy idą przezroczyste przewody,sprawdź czy w nich nie ma pęcherzyków powietrza.
hehe wiem wiem że kanał nie jest potrzebny:P na kanale bd wymieniał tuleje tylnej belki a przy okazji sprawdze te przewody wczoraj palił mi normalnie cały czas zobaczymy jak dzisiaj
Ostatnio zmieniony przez Showtek 2010-11-24, 08:08, w całości zmieniany 1 raz
hej problem rozwiązany okazało sie ze spalony był bezpiecznik od świeć żarowych troche dziwna sprawa bo na spalonym bezspieczniku nie powinno woogole palić ale widać jakiś styk był w każdym badz razie po jego wymianie probem ustąpił i jest git pozdr
Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2010-12-01, 18:02
u mnie odpukac jak na razie jest spoko wczoraj w nocy bylo -20 a jak o 8rano zapalem to bylo -12 to podgrzalem 3 razy swiece i zaplailo praktycznie od strzala:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum