Wysłany: 2010-11-28, 10:36 problem z otworzeniem drzwi....
Witam!!!
Koledzy mam problem dzisiaj rano mi drzwi zamarzly od strony kierowcy i nie moglem ich odtworzyc i tak jest co zima nawet przy najmniejszym mrozie co zrobic??
i jeszcze co zrobic by linka hamluca recznego nie przymarzla bo jechal od dziewczyny dzisiaj i troche sie ham zjaral xd
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-11-28, 10:45
Tu masz link co prawdopodopnie dzieje sie z twoimi drzwami http://forum.vwvento.org/...highlight=drzwi
poprostui zamarzaja takie łopateczki w drzwiach bo wilgosc tam sie dostaje i zamarza.A od srodka mozesz otworzyc
Powodzenia z odkreceniem i wyjeciem zamka z drzwi a pozniej poskladaniem tego spowrotem
Cale rece poharatalem zeby wyjac to g bo tak malo miejsca jest w drzwiach ale wlozenie zamka jest jeszcze bardziej ekwilibrystyczne, szczegolnie z cieglem od grzybka. Najlepiej miec 3 rece.
A zamek wraz z "lopatka" od drzwi, ktora je trzyma trzeba wyczyscic i przesmarowac w srodku i na zewnatrz.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
a ja zawsze w zime po dluzszym staniu od tylu wsiadam odpalam skrobie co trzeba zapale cmika , przeciskam sie do przodu i jade i pozniej normalnie otwieram drzwi
kikan82, juz masz podany temat do przestudiowania. Ja tez mam czasem ten problem z drzwiami i to po prostu przymarzaja same zamki ze wzgledu na wilgoc lub stary smar. Czyszczenie zamkow cie czeka + smarowanie usczelek. Dobry jest do tego krem do rak na zime Osobiscie zalewam narazie zamki wd40 + wpuszczam go troche w rygielki to po nich scieka na wszystkie ciegla i mam nadzieje ze do czasu wymiany termostatu i kola pasowego altka wytrzyma to przyokazji sie wyczysci zamki Po raz kolejny wychodzi na to ze najlepsza jest profilaktyka w pierwsze chlodne dni
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum