Wita. Mam pewien problem, byłem Ventkiem u jednego mechanika z powodu falujących obrotów, obejrzał kopułke i stwierdził ze kable sa ŹLE podpiete, poprzepinał je po swojemu i zaczęły sie problemy, samochód stracił moc (wczesniej na gazie jezdził dobrze a teraz jezdzi tragicznie) i tutaj pytanko, czy te kable są dobrze podpięte wklejam schemat jak mam podłączone w danej chwili w samochodzie.
Silnik: AAM 1,8 Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 13 Gru 2010 Posty: 60 Skąd: CK
Wysłany: 2010-12-15, 09:28
No to jest inaczej, jeszcze mam taki objaw ze przy ustawianiu zapłony tym stroboskopem na 1 tłoku jest inaczej niz na 4, a powinno byc chyba tak samo? Czyli to będą źle podłączone kable jak myślicie
Silnik: AAM 1,8 Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 13 Gru 2010 Posty: 60 Skąd: CK
Wysłany: 2010-12-16, 23:01
Problem rozwiązany, kable były dobrze, ale po ustawieniu zapłonu idealnie po stroboskopie samochód słabo chodził, daliśmy zapłon 20 stopni w przód i silnik pieknie chodzi , wkreca sie na obroty i ciagnie aż miło. Pozostał problem jazdy na paliwie bo chyba pompka nie podaje, badz sa jakies nieszczelnosci bo samochód raz sie wkreca, raz nie, gasnie itp.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum