Wysłany: 2007-02-27, 09:14 świateł nie mogę włączyc
cześć, co może być rozwalone gdy po włączeniu świateł włączaja się tylko pozycyjne a krótkie nie, dopiero jak ruszę dźwignią od długich to i krótkie sie zapalą, dzieje się tak od czasu do czasu, włącznik świateł czy ten mechanizm przy kierownicy?
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-02-27, 09:53
nie bardzo kumam
jak ruszysz dźwignią długich to się zapalają tylko krótkie?
A próbowałeś "poruszać" włącznikiem świateł?
Bo mi też się kiedyś tak działo że czasem mijania się nie zapalały i wtedy zawsze coś manipulowałem włącznikiem aż w końcu się mijania zapaliły. Niestety pewnego pięknego dnia mijania całkiem padły i musiałem zakupić nowy włącznik
jest tak, że gdy włącze włącznikiem światła to palą sie tylko pozycyjne, ponowne włączenie i wyłaczenie nic nie daje, dopiero jak włączę dźwignią na długie to zapalaja sie długie i krótkie i od tego momentu krótkie są cały czas...
jeśli masz możliwość przełóż od kogoś na chwilę obojętnie jaki włącznik (od golfa też może być ). Wtedy będziesz wiedział czy to włącznik. Wg mnie najprostszy sposób na sprawdzenie i zarazem najtańszy bo nic nie kosztuje Cię pożyczenie tego na chwilę. Na allegro włącznik wyrwiesz za 40 zł. Pozdro!
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum