Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
 Forum Index

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
pompa paliwa 2
Author Message
merlin390
Niedzielny kierowca

Silnik: 1.8gl
Posted:    pompa paliwa 2 [ !!! ]

witam serdecznie
mam pewien problem spaliłem pompkę paliwa i teraz pytanie czy muszę wymieniać cala http://moto.allegro.pl/pompa-paliwa-vw-golf-iii-polo-vento-nowa-i1397814189.html
czy wystarczy wkład ::

http://moto.allegro.pl/vw-golf-passat-pompka-paliwa-paliwowa-vento-caddy-i1377929218.html

pozdrawiam

Wąski 2
Ventka to mój dom!

Silnik: 2.8 VR-6
Posted:     [ !!! ]

kolego wystarczy sam wkład bo koszyk zostaje ;) ;)

merlin390
Niedzielny kierowca

dzięki kolego a czy ten wkład(stary) jest łatwo wyjąc z koszyka
pozdrawiam

Wąski 2
Ventka to mój dom!

Silnik: 2.8 VR-6

jak najbardziej musisz tylko całość wyciągnąć z zbiornika ,przekręcając w lewo i się wypnie ,jak jusz będziesz miał na stole wsio z pływakiem itp to będziesz miał 3 zaczepy do okoła należy je poodpinać i rozejdzie się jedno z drugim tylko uprzednio poodłączaj sobie przewody i kup sobie od razu opaski na przewody paliwowe bo orginalne nie bedą się już nadawały bo są zagniatane chyba że się chcesz z nimi męczyć by spowrotem założyć

merlin390
Niedzielny kierowca

dzięki kolego

merlin390
Niedzielny kierowca

temat uwazam za zamkniety pompka wymieniona
podrwaiam i dzkiekuje za pomoc

pawlunio1987
Zapalony Ventkarz
VENTOFAN

Silnik: 2.0 GT

podepne sie do tematu mam silnik 2.0 i u mnie co drugie przekrecenie kluczyka zalacza sie pompa wiec wniosek ze powoli siada. czyli nie pozostaje nic innego jak ja wymienic i pytanie wystarczy ze kupie tylko to http://moto.allegro.pl/pompa-paliwa-vw-golf-iii-passat-vento-seat-3-bar-i1621803585.html

pawlunio1987
Zapalony Ventkarz
VENTOFAN

jeszcze chcialbym sie spytac o dokladna lokalizacje zeby sie przygotowac bo ksiazka nie jest zbyt precyzyjna

sebastian
Vento to ja!
Bora

Silnik: 1.9 TDI

[b]pawlunio1987[/b], nie kupuj przypadkiem tej pompy z tego linku co podałeś. Pompa za 40 zł jest nic nie warta. Może pochodzić tydzień, może miesiąc, ale prędzej czy później padnie. Szkoda Twoich pieniędzy. Lepiej zainwestuj w coś lepszego. Ja też przerabiałem wymianę pompy, kupowałem firmy TOPRAN, w sklepie, za 180 zł (nie pamiętam dokładnie, bo to dawno było). Wymieniona kulała przez ponad dwa lata póki nie sprzedałem auta. Venciaka nie mam już, więc nie wiem co tam z nią się dzieje, ale podejrzewam, że dalej chodzi. A jeśli chodzi o wymianę, to jak podniesiesz dywanik w bagażniku, to po prawej stronie przy kanapie zobaczysz czarną zaślepkę. Tam pod nią właśnie znajduje się pompa. Odkręcasz śrubki i masz wszystko jak na dłoni. Najlepiej jeszcze jakbyś za dużo paliwa nie miał w baku, wtedy lepiej się wymienia i nie trzeba babrać się w benzynie :)

pawlunio1987
Zapalony Ventkarz
VENTOFAN

wlasnie jestem po calej operacji. i tak wyciagnalem to wszystko, wyciagnalem pompe, na dole na sitku syf ze szkoda gadac, wymylem, wyczyscilem, sprawdzilem juz wyciagnieta pompke czy dziala i za kazdym razem elegancko, zmontowalem wszystko i dalej to samo co drugi, co trzeci raz sie odzywa i juz niewiem czy tak ma to byc czy moze jeszcze cos powinienem sprawdzic ewentualnie wymienic :(

pablomed
Pan i władca oktanów

Silnik: 2E

podaj jej napięcie na krótko z aku (na dwa grubsze przewody: masa brązowy, żółto czerwony plus) i w ten sposób sprawdzisz czy się załącza za każdym razem czy nie, keśli tak - sprawdzaj przekaxnik pompy pierwszy na dole po prawej i gniazdo bezpiecznika - nie pamiętam numeru Kraft.. czy kraftstoffpumpe pisze na osłonce skrzynki

[ REPLY ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: