Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Paweł J.
2008-04-22, 13:34
autoalarm + centralny.....
Autor Wiadomość
przemolas4 
Pan i władca oktanów

Silnik: 2,0 GL
Wysłany: 2007-11-18, 14:00   autoalarm + centralny.....

jak w temacie . chce zalozyc autoalarm w aucie.....tyle ze mam serjny centralny zamek . potrzebuje sie dowiedziec jak podlaczyc pod centralny zamek ten autoalarm by wszystko wspolgralo . ktos to kiedys przerabial ?? ???? z gory przepraszam ze nie szukam po tematach w archiwum , lecz odrazu pytam , ale chce sie jak najwiecej dowiedziec .

spyro 
www.vwvento.org

Silnik: 1,8 90KM B+G
Wysłany: 2007-11-18, 21:53   

Ja mam tak właśnie podłączone, ale jak to nie ma pojęcia bo robił mi to serwis alarmów. W każdym razie z tego co pamiętam to jest jedna centralka od wszystkiego, czyli jakiś alarm z obsługą centrala.

Kryst88
[Usunięty]

Wysłany: 2007-11-19, 07:14   

Witam Cię Przemolas :D , zadanie jest proste abu sterować centralnym zamkiem w vento z alarmu , wystarczy podłączenie 4 przewodów, z tym że autoalarm musi podawać sygnał + przy zabezpieczaniu alarmu, jeśli podaje - to musisz kupić 2 przekaźniki, lub na allegro jest taka kostka już z kablami i opisem , w drzwiach od kierowcy jest wtyczka 3 pin, podłączasz się do 2 bocznych przewodów, w instarukcja autoalarmu pisze który przewód gdzie należy podłączyć i czy twój alarm podaje + czy też -, wydaje się to trudne, ale jak już się to zrobi to można to robić non-stop, jakby ktoś miał jeszcze jakies pytania na ten temat to pisac, albo jeśli coś niejasno wytłumaczyłem. Pozdrawiam

przemolas4 
Pan i władca oktanów

Silnik: 2,0 GL
Wysłany: 2007-11-20, 03:09   

punkciora dalem za fachowosc ........w takim ukladzie alarm bedzie podawal + ..... a jak juz sie zabiore to sie odezwe do ciebie o konkrety.
ok???
zrobimy z tego przy okazji porade dla ventek.

sebastian 
Vento to ja!
Bora

Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2011-01-05, 21:03   

Odgrzebię temat trochę...
Mam w swojej borce seryjny centralny zamek (pilot scyzoryk) wraz z alarmem. Tak sobie planuję zakupić jakiś alarm z dodatkowym immo (odcięciem). Pytanie moje takie:

1. Zakładam, że jest możliwość podpięcia się alarmem pod mój moduł komfortu, więc czy fabryczny alarm zatem zostanie zdezaktywowany?

2. Moja wersja modułu komfortu nie posiada funkcji otwierania i domykania szyb z pilota (tylko z kluczyka), czy kupując taką wersję alarmu, która wspiera domykanie, będzie możliwe otwieranie szyb już za pomocą pilota?

3. Fabryczny central z alarmem informuje mnie (kierunkowskazy i piknięcie klaksonem) o zamknięciu samochodu, gdy drzwi wszystkie są zamknięte, to znaczy odbierze informację od mikro przełącznika znajdującego się w zamku, że faktycznie obwód jest zamknięty i wyśle sygnał do modułu komfortu. Jeśli mam taki zamek nie sprawny (bowiem prawdopodobnie padł mikroswich lub zimne luty zrobiły się na ścieżce - oczywiście kwalifikuje się do wymiany), to czy po założeniu alarmu w tym przypadku również nie dostanę "informacji" o potwierdzeniu zamknięcia samochodu?

4. Jaki alarm najlepiej wybrać, żeby współgrało to z fabrycznym zestawem i żeby nie dyndały się dodatkowo żadne piloty od tego? -ma się to współgrać z moim obecnym pilotem (scyzorykiem).

tomek87 
Pan i władca oktanów

Silnik: 1.9 GTD AAZ
Wysłany: 2011-01-05, 21:18   

Ja proponuję tylko i wyłącznie SEO ;) Ale to najlepiej podjechać do jakiegoś zakładu co to montuje ;)
Kwestia zamków, najczęściej zimne luty wiec nie ma ze boli, trzeba naprawić.
Alarm powinien współpracować z fabrycznym, domykanie da się zrobić ;)
No i jeśli masz dwa piloty to może być calkowicie bezpilotowy lub jeśli będziesz chcial to może być z dodatkowymi pilotami.

sebastian 
Vento to ja!
Bora

Wysłany: 2011-01-05, 21:25   

tomek87 napisał/a:
Ale to najlepiej podjechać do jakiegoś zakładu co to montuje
Sam montować na pewno nie będę, oddam to w ręce sprawdzonych mi fachowców
tomek87 napisał/a:
Kwestia zamków, najczęściej zimne luty wiec nie ma ze boli, trzeba naprawić.
Póki co nie chce mi się za to zabierać, bo jedne drzwi już przerabiałem więc wiem, że jest z tym w chu.. roboty. Bawić się w lutowanie i tak nie będę, tylko kupię nowy i po kłopocie, ale póki co to zostawię to tak jak jest, bo tylko nie ma potwierdzenia, że drzwi faktycznie są zamknięte (ale oświetlenie działa prawidłowo). Więc dlatego się tylko pytałem, czy dostałbym potwierdzenie od alarmu, że sygnał zamknięty został, czy nie.
tomek87 napisał/a:
No i jeśli masz dwa piloty to może być calkowicie bezpilotowy

Tak, mam dwa piloty scyzoryki i tak ma to pozostać, całkowicie bezpilotowy, żadnych breloczków, dydnadeł, dodatkowych pilocików - sam kluczyk i tyle

tomek87 
Pan i władca oktanów

Wysłany: 2011-01-05, 22:05   

Z tym zamkiem to mogą być problemy, ale skoro lampka dobrze działa to może być ok, choć nie dam sobie reki uciąć ;) Więc ja proponuję SEO, bardzo dobre alarmy, sam kilka takich montowałem i śmiga ładnie pięknie :)

mario7911 
Niedzielny kierowca
mario7911

Wysłany: 2011-01-06, 12:27   

a ile może taka imprezka kosztować u jakiegoś elektronika

tomek87 
Pan i władca oktanów

Wysłany: 2011-01-06, 14:26   

u mnie takie SEO w wakacje bylo chyba 650 z montażem ;) ale z tego co wiem to w wawce ceny od 1000

pablomed 
Pan i władca oktanów

Silnik: 2E
Wysłany: 2011-01-09, 23:24   

mario7911, na forum golfa znajdziesz sporo tematów o golfie IV/Borze wszystko o co pytasz da się zrobić z tym że wiedz że sa różnice w zależności od rocznika i wyposażenia. Rozpiski do montażu są w necie moge podesłać (po angielsku) ale skoro nie chcesz sam robić to ceny wyżej podane przez kolegę w stosunku do aktualnej wartości pojazdu robią się lekko z kosmosu. W ogóle najtaniej będzie nie dublowac alarmu tylko dodac sterownik do domykania szyb oryginalny lub uniwersalny to tak ogólnie tylko pisze bo w mk4 nie siedzę

Odpowiedz do tematu