nie wiem jak jom ale jeździłem na gwincie kw i teraz na mtsie to nie odczułem żadnej różnicy, w każdym razie wcześniej miałem kit supersporta to w porównaniu do niego to na gwintach pływa
_________________ "Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy ekonomia"
a jak w takim razie radzicie sobie z zima w takich niskich zawiasach? ja teraz mam tylko -4 i jak jechalem po osniezonych drogach to za mna pozostawala piekna rowniutka powloka sniegu z malym odbiciem katalizatora ;/ mysle o gwincie bo zawsze na zime moge podniesc auto ale tez zalezy mi zeby byl mega twardy wiec pewnie wszystkiego miec nie moge maly rebus ktory musze ogarnac powiedzmy do wiosny decyzja nie jest latwa
Silnik: 1.8narazie;] Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 762 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2011-01-13, 14:20
W zimie nie jest ciekawie .... ja zniszczylem zderzak doszczętnie ... poza tym jadąc po ubitym śniegu jest tak jakbyś śmigał po kostce brukowej mniej więcej
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2011-01-13, 15:17
A ja bym ci radził kup najtańszy gwint wyjmij helpery i posadź go na odboju..I niech ktoś się z tobą złapie na twardość gwintu tylko odboje muszą być dobre a nie jakaś tandeta....Ja osobiście aktualnie z przodu nie mam już fabrycznych sprężyn z gwintu tylko przerabiane do amora...i ani drgnie na samych sprężynach dużych i odboju miałem 2mm luzu miedzy opona a nadkolem i nic nie tarło...Wynik 4,7 był do wachacza teraz jest na nowym setapie 3,......
ooooooooooooo prosze to taka grbsza operacja widze co do zawiechy...no dobra to ja poszukam jakiejs srodkowej polki gwint i pomysle co z nim zrobic jak juz bede go mial w reku
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2011-01-15, 16:11
Kw
piotr nowok napisał/a:
niestety tak to juz jest jak sie nie ma na kw
jeśli bym uważał że w moim przypadku kw sprawi się lepiej to bym go kupił akurat koszta nie są tak wielkie,,,,,Ale dla mnie to bez sens wydawać na beton który sam zrobię mniejszym kosztem......
powiem szczerze ze dalej mam dylemat nie moge podjac wlasciwej decyzji ;] dzis czytalem wypowiedzi na forum golfa ze te technix podobno betonowate sa ale nie wiem bo to w koncu najtanszy produkt na rynku ze tak powiem
archeolog, ja się nie wypowiem bo u mnie to koza 5 cm do wachacza to w porównaniu do Wydym, to mój wóz drabiniasty
kielbasssa, co do ceny to ja np z mtsa jestem zadowolony, jak za ta kase to warto, fakt same nakrętki troche miękkie ale daje rade, w moim przypadku nie do zajechania a do tej pory naprawdę nie dbałem i tłukłem samochód do bólu , a żadnych problemów z zawiasem nie mam , jak bym miał kupować drugi to też był by to mts
_________________ "Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy ekonomia"
mysle ze mts i ta technix to zblizona polka cenowo by mi odpowiadalo twardoscia to nie wiem bo nie mialem przyjemnosci sprawdzic ET w feldze mam 20 i chce jak najsztywniejsze jak najtwardsze bo przod mi obciera przy tym kicie co mam a nie cche tez wydawac szmalu na zmiane opon bo wolal bym jakis zawias na przod lepszy twardszy no i co dalej... wybor jest miedzy kitem supersporta -6 a jakims gwintem ta, mts, fk, recland, jom...na to bylo by mnie stac...a wiosna juz sie zbliza...
duzo ludzi mowi tez ze gwint supersport niby twardy jest aczkolwiek nie znalazlem nic o tej firmie w necie zadnej siedziby producenta firmy nic hmmmmm... mts hmmm jakos malo do mnie przemawia nie wiem czemu jakos pachnie mi tu polszczyzna na ebayu np nie ma tego zawieszenia takiej firmy
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2011-01-23, 14:18
kielbasssa napisał/a:
na ebayu np nie ma tego zawieszenia takiej firmy
kolego co do znalezienia na e-bay to jest różnie ,to że czegoś np,nie ma nie znaczy że jest do du#$ przykładem tego jest np,dobre koło typu OZ FUTURA, WRD MESH itp,nie znajdziesz tego a doskonale każdy kto się orientuje to wie że to te koła są z najwyższej półki, co do gwintu to proponował bym kierować się opiniami ludzi którzy użytkują gwit różnych marek i sam sobie wyciągniesz wnioski co jest lepsze dla ciebie ,tak jak wspominałem ja kupiłem MTS za 1200zł 3 lata temu dziś te zawieszenie można mieć już za 800zł ,dobrze się sprawował gdy miałem silnik 1.8 ,a także doje radę z silnikiem vr-ki który wsadziłem ,i wiem że jak bym miał dzisiaj kupować gwint to był by to MTS
ok wiec podsumowanie dotychczasowych wywodow...dwie osoby lataja na mts i twierdza ze jest git ze twarde dobre stosunkiem jakosc cena, inni proponuja zakup czegos z gornej polki ale to raczej odpada no bo za 3 tyski to mozna miec zawieszenie i wiele innych fajnych gadzetow do ventki kit supersporta twardy wiec pewnie i gwint bedzie twardy na forum golfera pisza ze ta technix twarde opini jest nieco teraz wybrac trzeba najlepsza opcje...na chwile terazniejsza sklanial bym sie jednak ku tej twardosci wiec albo kit supersporta albo gwint tej samej firmy ... gwint zapewne bedzie twardszy od kitu ?
czytam czytam i wariacja jest na tych forach jedni pisza ze ta technix beton drudzy ze fk ak street jest twardsze o gwincie supersport nie znalazlem nic (mowa o kims kto uzytkowal) o mts-ie przeczytalem od Was, jak pisalem wczesniej sklaniam sie ku gwintowi ss moze bede pierwszy kto bedzie go mial na ventcce z tym ze tez sa trzy rodzaje nazw nie podali tylko kolorystycznie sie roznia np zolto czarne i cale srebrne z czerwonymi sprezynami roznica w cenie ogromna ;/
fundusz hmmm jest sredni wrecz...potrzebuje tylko przednie zawieszenie bo tyl zostaje taki jak jest czyli ta technix na tyle sprawuje sie i wyglada dobrze tylko przod za wysoko myslalem cos w granicach 7stowek (sam przod) i kupowac bede w niemczech bo mam tam rodzinke i jest troche taniej na kazdym produkcie niz w polsce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum