Wysłany: 2007-02-28, 10:06 rozmiar felg?
na glownej stronie do mojego tdi 66kw zalecane sa kola 195/50 R 15 82 V 6 J x 15, ET:45. i teraz pytania:
1. czy felgi o rozmiarze 6.5J beda pasowaly bez problemu?
2. czy moglbym rowniez kupic felgi o innym offsecie np. ET38 lub ET42? czym to sie objawi?
Pomógł: 11 razy Wiek: 43 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 1539 Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2007-03-04, 08:51
ej chlopy czemu nikt nie odpowiedzial no to pytanie. bardzo wazne z reszta moim zdaniem. ja tez o tym pojecia nie mam za duzego. i czesto zastanawiam sie czy np: 17" weszlyby do obnizonego ventyla. itp itd. a to dobry konkretny temat jest wkoncu. wczesniej w roznych tematach troche bylo po lebkach, ale moze ktos ma jakas tabelke (jezeli takowa istnieje)....np Rozmiar felgi, ET, gleba ..... cos takiego?
Zależy jak masz obniżony, ale 17 wchodzą na spokojnie, ja sie cały czas zastanawiam czy 17 czy 16 zakładać, w poprzednim aucie miałem 17 i jeździło mi sie rewelacyjnie.
_________________ "Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy ekonomia"
No tak wadomo że od ET bo jak bedzie różnica to i 16 nie wsadzi. Ale sam obaliłem mit nie których że na 17 nie ma jazdy. Bo tak naprawde wcale nie czuć strasznie jakiś nierówności, pomijając jazde w koleinach
_________________ "Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy ekonomia"
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-03-05, 19:11
a ja się na tym wogule nie znam więc podczepię się pod temat i zapytam tak:
jaka jest graniczna (najmniejsza) wartość ET dla żeby felga nie wystawała poza obrys samochodu?
bo o ile się orientuję to chyba nie można wg prawa jeździć z wystającymi
zakładam że jest to zależne od szerokości felgi więc może ktoś zna takie "odgórne" wytyczne np. dla felgi 6" - ET25 (czysty strzał - nie wiem nawet czy takie robią )
panwie . przy mojej glebie bez procia nadkoli ?
nie ma takiej szansy .
16stki i niski profil typu 40 to i tak juz hardcore.
u mnie to nie zagra . pisalem juz o tym .
pozdrawiam .
Silnik: VR6
Wysłany: 2007-03-05, 20:07
ciezko mi powiedziec nei testowalem latwoiej podac jakies konretne felgi to sprobuje odpowiedziec czy wejda.. np ja mam 16 7,5 cala i ET 37 to z przodu jest optymalnie.. menijsze ET i mogloby obcierac o blotnik
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
To i ja dołączę się do tematu. Idzie wiosna i zamierzam kupić alufelgi, wg instrukcji max. 15 calowe
W ogóle jednak nie orientuję się w temacie, firmy itd.. Co sądzicie o tych z Allegro:
http://moto.allegro.pl/it...niej_5x100.html
Sprzedawca pisze, że m.in. do Vento ale parametry są inne - 7,25 ET 35, od tych podanych na stronie klubowej - 6 , ET:45
http://moto.allegro.pl/it...honda_mazd.html
tu z kolei 7 i ET35
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum