Wysłany: 2011-01-18, 15:27 zużywanie sie wieloklinu
Witam ...Problem mam taki że co ok. 4-5miesięcy wymieniam pasek wieloklin ...wygląda to tak jakby sie przegrzewał i sie kruszyły kliny potem zostają tylko sznurki a w najgorszym przypadku sie zerwie jak juz miało to miejsce (na dodatek w nocy)...Koledzy pomużcie co moze być przyczyną zużywania sie wieloklinu..czy coś jest krzywe ? bo mi ręce opadają a po mechanikach nie chce jeżdzić z błachą sprawą ,bo pasek moge sam wymienic ,no chyba rze coś innego bedzie...
Napinacz jest, ale to jest sprężrzyna a nie kółko..I teraz jestem w kropce co moze być przyczyną miałem pasek i poluzowany i napięty i nic niedało..Macie koledzy jakieś pomysły
Silnik: 1.9 td Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Sty 2010 Posty: 38 Skąd: polska
Wysłany: 2011-01-30, 15:05
koło pasowe na wale sprawdź. ono może być przyczyną. zbudowane jest w tak śmieszny sposób że pomiędzy jego piastą a bieżnią jest guma która potrafi się zerwać, wtedy to się nagrzewa i może coś szkodzić. takie kółko to nie jest tania sprawa...
Narazie założyłem nowy pasek zobacze ile wytrzyma ...Mam zerwany gwint na aluminiowej podstawie na dolnej śrubie gdzie sie naciąga sie pasek.. Moze alternator sie krzywo ustawi i sie z czasem zrywa ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum