Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Mar 2006 Posty: 66 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-03-06, 15:07 Ogromna prośba do klubowiczów z okolic Gniezna
Jestem zainteresowany samochodem który znajduje się w jednym z komisów w Gnieźnie, samocód wygląda całkiem nie źle (na zdjęciach). Chciałbym go kupić ale niestety jestem z Warszawy i do Gniezna ma sporo "kaemów" i nie chciałbym tam jechać na darmo.
Więc stąd moja prośba, żeby ktoś się mu przyjżał będąc w okolicy pierwszej stolicy Polski.
Oto link do aukcji http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C1471683
Będę naprawdę wdzięczny
Pozdrawiam
Wysłany: 2007-03-07, 09:21
Wczoraj właśnie pozbyłem sie swojego Ventyla bo za często widywałem się z różnymi mechanikami od silników, niestety.
kovval napisał/a:
ale nie ma radia..... jak to mowia idioci
to akurat mi nie przeszkadza bo zostawiłem swojego Kenwooda.
A co do mocy, to jeżeli wszystko co jest tam napisane o tym samochodzie jest prawdą to ten slilnik powinien mieć 103 KM.
Więc naprawdę będę wdzięczny jeżeli ktoś z tamtych okolic mógłby go sprawdzić.
bo to końcówka produkcji i ma już silnik od golfa IV z pełnym wtryskiem
Bym się z tym spierał i to nawet bardzo z tego głównego powodu że GIV wychodziły dopiero od 98 roku, a prezentowana przez Ciebie Ventka jest z 97. Po za tym jeżeli prawdą by było że jest to mocniejsza jednostka to i cena była by zdecydowanie większa.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-03-07, 22:36
Silnik 1600 jest na wielopunkcie i tak jak pisze Ali ma lekko ponad 100 koników.
To jest zupełnie inny silnik w porównaniu z naszymi...
Za to cena jest dla mnie podejrzanie niska... Auto w super stanie i cena strasznie niska.
A co do Wikipedii to nie radzę się nią sugerować. Ostatnio w wikipedii opublikowano pewną definicję podpisując się, że jest na podstawie wykładów mojej Rodzicielki, definicja była jedną wielką bzdurą, oczywiście nie mającą nic wspólnego z zajęciami prowadzonymi przez moją Rodzicielkę, skończyło sie na tym, że w końcu usunięto to, ale trwało troszkę. To jedna z wielu historii nt. bzdur z wikipedii, więc nie ma się co tym sugerować...
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-03-08, 00:24
spyro napisał/a:
Silnik 1600 jest na wielopunkcie i tak jak pisze Ali ma lekko ponad 100 koników.
masz rację ale to dotyczy np. golfa IV
a czy w tej Ventce też jest taki? ja mam wątpliwości ale może akurat...
co do ceny:
jeśli to jest ten silnik o którym pisze ali to jeszcze cena do przełknięcia ale jeśli to jest stary 1,6 75KM to mimo wszelkich bajerów w tym aucie nie dałbym tyle
spyro, na wiki możesz teraz samemu dodawać lub edytować wszelkie artykuły.
Cytat:
co do ceny:
jeśli to jest ten silnik o którym pisze ali to jeszcze cena do przełknięcia ale jeśli to jest stary 1,6 75KM to mimo wszelkich bajerów w tym aucie nie dałbym tyle
Popieram, po co przepłacać
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-03-08, 17:38
Panowie niecałe 13 tysi do dużó według Was? T chyba nie dożo jak na Ventkę z końca produkcji. A silnik jest na stówę koło 00 km, widziałem golfy 3 z takim silnikiem, więc i Ventki są z takowymi...
ali, zyczę Ci z całego serca zeby ta Ventka
okazała sie dobra i zebys ją łyknoł bo naprawde
jest piękna.Mi się wydaje że cena jest dobra
patrząc na rok i wyposażenie Co do silnika to
zgadzam sie ze Spyro ze ma on 100 kucyków.
pojedz do niemiec, przyprowadz zarejestruj to wyjdzie wiecej, a silnik to ma dokładnie 101KM i był montowany w passatach B5!! na nadkolach widze plastikowe nakładki w kolorze nadwozia, wiec jesli auto było malowane to i ktoś nadkola nakładki pomalował, tylne lampy są napewno nie oryginalne tylko wiesniacko pomalowane jakimś tuning sprayem bo od 96 roku sa czerwono- czarne, no ale pozatym to podoba mi sie!!!
Wysłany: 2007-03-10, 11:33
Wiecie co? Zgrzeszyłem, ale kupiłem Golfa III 1,6 16V GT z 1997 roku w niesamowitym stanie z troche leprzym wyposarzeniem, ma już climatronik i MFA.
Za jakiś czas umieszcze jakieś fotki.
Mam nadzieje że kupując tego Golfa nie muszę wyrejestrowywać się z forum
Bo to, że kupiłem Golfa wcale nie znaczy że nie jestm miłośnikiem Vento.
Pozdrawiam
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-03-12, 15:26
kovval napisał/a:
tylko lampy z przodu od vento
no to oczywiście podstawa dla miłośnika Vento
takim golikiem mógłbyś wtedy śmiało nawet na zlocik przyjechać
co oczywiście nie oznacza że zwykłym nie możesz
a ja bym jeszcze felgi zmienił bo osobiście nie cierpię bbsów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum