Wysłany: 2011-02-16, 11:00 jak zmienic tarcze by nie uszkodzic wskazowek
mam pytanko bo kupiłem naklejki na tarcze i moje pytanie jest takie czy mogę wyjąć czarne tarcze i włożyć białe nakładki? jak zdjąć wskazówki prędkościomierza i obrotomierza i jak je założyć ?
tak kolego tylko ze tam pisze ze jezeli jest czpień to nad czpieniem ograniczajacym przeprowadzic wskazówke a u mnie tego czpienia nie ma, a i u mnie jest obrotościomierz wiec nie wiem czy tak samo robi sue jak z zegarem??
Witam może ja dodam swoje 5groszy , ponieważ roskrecałem ten licznik kilkanascie razy i u mnie było to tak:
Te ograniczniki sa tylko przy małych wskażnikach (temp, paliwo) W dużych nie ma (zalecam po wymianie zegarów podpiąc napięcie wtedy wskazówki sie orginalnie ustawiaja na swoje miejsce (pozycje jak po wyjęciu kluczyka) u mnie bynajmniej tak jest. i włożyć wskazówki.
Ja u siebie białe tarcze nakleiłem na te orginalne czarne a wskazówki zdjąłem po prostu podważając je i robiłem to kilknaście razy.
1. bo białe zegary i białe wskazówki to kicha
2. do pomalowania wskazowek
3. zmiana koloru
4. zmiana wskazówek na wskazówki od audi a6 98r pasuja
5. zmiana wskazówek nanowszy model audi a6 ładniejsze i ich podswietlenie
A efekt teraz mam taki
za dnia bez świateł:
za dnia z włączonymi światłami:
i w nocy :
Wszystko własna robota 2 , 3 godzinki warto się pomęczyc bo teraz jazda w nocy to przyjemnosć
NA zdjęciach (w nocy nie wygląda to tak jak w zeczywistości ) moze dlatego że zdjęcia robione telefonem .
ale prosze wierzyć na słowo, naprawde bajer
Ostatnio zmieniony przez adam-358 2011-02-25, 10:42, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum