mam pytanko jak zdjąć grill przedni (chodzi mi głównie o zaczepy pod lewą i prawą lampą), a i jeszcze jedna sprawa bo mam w ventce ręcznie otwierane szyby i mam chęć wyjąć i nasmarować lecz patrząc na ceny prowadnic i całego osprzętu mechanizmu do otwierania szyb to sobie pomyślałem czy dużo jest roboty by założyć 4 el. szyby+(przełączniki itd). proszę o poradę
kikan82, Co do grilla z porzadnymi nie połamanymi mocowaniami : górne to odciagasz i małym śrubcykiem wciskasz w dół listki po środku mocowań, dół pod lampami : patrzysz na wysokości dolnej krawedzi listwy gdzie jest zaczep, wciskasz tam wąski śrubokręt i podważasz w góre, i wyskakuje, lepiej nie potrafie wytłumaczyć
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2011-02-16, 21:08
kikan82, zal ożyć elektrykę szyb to bajka, to co w drzwiach to wyjac stare i wlozyc nowe do tego jeszcze wiązka do wnętrza pojazdu, trochę gimnastyki aby sie za duzo nie narozbierac i ja położyć podpięcie pod skrzynkę bardzo intuicyjne;) wszystko ma swoje miejsce
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2011-02-17, 11:10
No 600 za komplet na 4 drzwi to tak ok;)
To teraz co potrzeba;)
-siłowniki do drzwi x4
-wiązki do drzwi x4
-rączki pod elektrykę do drzwi x4
-podwójny przełącznik na stronę kierowcy x1
-pojedynczy przełącznik do reszty drzwi x3
-przełącznik na konsole do sterowania tyłem x1
-wiązka na 4 szyby z wnętrza auta x1
No i jakby to bardzo przeszkadzało to 4 boczki pod elektrykę, ja tego nie zmieniałem bo nigdzie nie mogę znaleźć boczków pod elektrykę z wersji GT wiec ostatnio zamówiłem tylko zaślepki na dziury
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2011-02-17, 12:12
tomek87 napisał/a:
No i jakby to bardzo przeszkadzało to 4 boczki pod elektrykę, ja tego nie zmieniałem bo nigdzie nie mogę znaleźć boczków pod elektrykę z wersji GT wiec ostatnio zamówiłem tylko zaślepki na dziury
Słabo szukasz napisz do Hansa on ma tego Multum i w dobrej kasie.....Co do swapu szyb to tak około 3h bez pospiechu jeśli mamy wszystko ok bo nie raz trzeba wiązkę łatać itp...
Jeśli potrzebujesz taki Swap elektryki pisz do Hansa ostatnio miał cały komplecik i do tego od razu będzie miał rączki i Boczki myślę że za kompletnie wszystko wyrobisz się około 700zł...
Jak coś wpadaj na GRĄDY GARAGE TO założymy:diabełek: pozdro
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2011-02-17, 15:29
hehe zobaczę czy jeszcze leżą bo miałem takie i szczerze były nawet kiedyś wystawione w dziale giełda....Ale mogłem je spalić bo robiłem czystki zbędnych rzeczy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum