Witam, odliczał ktoś internet od podatku ? Chodzi mi o PIT-37 oraz załącznik PIT/0.
Aby odliczyć internet od podatku to wystarczy wpisać kwote jaką zapłaciliśmy za internet w 2010 roku w polu 21 w formularzu PIT/0 ? I to samo wpisać w polu 99 w formularzu PIT-37 ? Potrzeba jakiś faktur, dowodów zapłaty ? Czy urząd ufa nam na słowo ?
Słuchajcie - Pracowałem w firmie X do któregoś tam grudnia 2009 roku. Rozliczenie dostałem za tamten okres, czyli od stycznia do grudnia 2009 roku. Rozliczyłem się, było ok. Jednak, ostatnią pensję, za grudzień 2009 r. dostałem w styczniu 2010 r. Więc oczywistym chyba jest, że muszę od tej firmy X dostać pita z rozliczeniem tej ostatniej mojej pensji, jaką dostałem w styczniu 2010 roku za grudzień 2009 r.?
Bo sam już nie wiem, czekam i czekam na tego pita i nic nie dostaję, a już mógłbym dawno się rozliczyć...
Jednak, ostatnią pensję, za grudzień 2009 r. dostałem w styczniu 2010 r.
A wiesz może jak firma X zaksięgowała Twoja wypłatę? czy zrobiła to w 2009 czy w 2010?
Jeśli w 2009 to jak pisałeś juz masz rozliczone, a jeśli w 2010 to pracodawca ustawowo powinien wystawić PIT-11 do końca lutego roku następnego czyli w tym wypadku 2011. Często pracodawcy zwlekają z tym do końca. Pozdrawiam
Czy na całorocznym rozliczeniu z tejże firmy za rok 2009 będę mógł to jakoś sprawdzić, lub wyliczyć?
Jeżeli wiesz jaka płacę otrzymywałeś to owszem możesz to policzyć na podstawie PIT-u. podziel kwotę jaką masz na picie przez liczbę miesięcy i wyjdzie Ci kwota. Jeżeli będzie się równać temu co dostawałeś to masz odpowiedź. Jeśli nie to najlepiej skontaktuj się z tą firmą i wszystko się wyjaśni. Pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum