Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2011-02-14, 08:35
Ale bez sensu uszkadzać auto....zostawmy już akcent etyczny i zauważ że takie uszkadzanie nie ma sensu....po co się bawić w klepanie i szpachlowanie lub kupno nowych drzwi.....no chyba ze drzwi są przegnite i kwalifikuja się do wymiany.
dikus14 napisał/a:
ja poprostu chce odzyskac co moje... Tyle:)
Więc poprzestań na tym co Ci ten koles uszkodził A jeśli chcesz się nachapać kosztem ubezpieczalni...hmmm....rób jak chcesz, tylko pamiętaj, że rzeczoznawca głupi nie jest.
Jakbyś czasem nie zauważył to jest ogólnodostępne forum więc uważaj jakie głupoty wypisujesz..po 2 jak już Panowie niebiescy napisali protokół to tego trzyma sie rzeczoznawca m.in a po 3 jak już ktoś mądrze stwierdził ktoś mógł fotke zrobić jak samochód wyglądał,nie koniecznie sprawca ale np pasażer siedzący obok a wierz mi że każdy będzie chciał jak najmniej wybulić za szkode i lepiej żeby sie nie okazało że faktycznie zdjęcia są a uto nagle gorzej rozpaprane stoi ,przez co możesz mieć nie lada problemy....
ja nie wiem czy do lat 3 ale nie stresuj sie myśle że do miesiąca poczekasz zwłaszcza ze sprawca już jest znany... a ile dokladnie to nikt ci nie powie
_________________ MNÓSTWO WYJAZDÓW, TYLE SAMO POWROTÓW
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2011-02-20, 10:31
dikus14, nie Ty jeden jestes w kolejce takich jest paru wiec troche musisz poczekac ale jak 3 lata bys czekal do bys byl pechowcem a z tymi numerami co kombinowales to nei ladnie z Twojej strony (ale to tak na marginesie tylko moje zdanie )
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Powinienes sie bardzo cieszyc z tej "przygody" tak jak pisali to dostajac 2 tys jestes bardzo do przodu. ja majac szkode calkowita miesiac temu dostalem wycene Venta 4,5k(koszty naprawy to byloby 17000[!]), gdzie gaz jest dopiero roczny ;/ wyplacili 3300 i wrak zostal u mnie(przyslali, tez oferte ze auto moge oddac od reki ich mechanikowi za 800zl, jednak sam gaz udalo mi sie pchnac za 500zl, a zlom po 70gr ) takze kombinowanie jakie chiales zrobic jest naprawde nie na miejscu.
Silnik: 1.8 Pb +LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 17 Cze 2010 Posty: 353 Skąd: WG
Wysłany: 2011-02-25, 23:59
Witam. Dzis dostalem pismo polecone w policji.A w nim informacja "NA PODSTAWIE ART.54 PAR2 KODEKSU POSTEPOWANIE W SPRAWACH O WYKROCZENIA ZAWIADAMIAM, ZE POPROWADZONE CZYNNOSCI WYJASNIAJACE NIE DOSTARCZYLY PODSTAW DO SKIEROWANIA WNIOSKU O UKARANIE DO SADU REJONOWEGO W SPRAWIE: SPOWODOWANIA ZAGROZENIA W RUCHU POZA DROGA PUBLICZNA W DNIU 7:02:2011R W GARWOLINIE NA PARKINGU SAMOCHODOWEGO.
PRZECIWKO" XXX ZAM.xxx xxx
W KTORYM PAN(I) ZLOZYL(A) ZAWIADOMIENIE O POPELNIENIU WYKROCZENIA Z POWODU:CZYN NIE ZAWIERA ZNAMION WYKROCZENIA- ART.5&1 PKT KPOW
Wyjasni mi ktos o co chodzi bo nie rozumiem. Dzieki w gory. Przepraszam za capslocka
_________________ SKUP TELEFONÓW: NAJLEPSZE CENY!! DOJAZD DO KLIENTA. NAPRAWA, SIMLOCKI ETC.
Silnik: 1.8 Pb +LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 17 Cze 2010 Posty: 353 Skąd: WG
Wysłany: 2011-02-28, 00:46
Wyjasni mi ktos po kolei co i jak potrzebne jest do zgloszenia stluczki w celu uzyskania odszkodowania? Chodzi o odszkodowanie z OC sprawcy. Jakie dokumenty? Policja sama mi przekaze papiery czyt. protokół sprawy itp czy musze sam sie po fatygować po to? Pomozcie bo nie wiem co robić
_________________ SKUP TELEFONÓW: NAJLEPSZE CENY!! DOJAZD DO KLIENTA. NAPRAWA, SIMLOCKI ETC.
Wysłany: 2011-02-28, 16:25
Dzisiaj bylem na komendzie. Odebrałem notatke z policji i zgłosilem sprawe do ubezpieczalni. W ciagu dwoch dni ma sie skontaktowac rzeczoznawca ze mna. Zobaczymy co dalej.Pozdrawiam
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-03-16, 13:45
Rozwalać własne auto - bezsens, pomijając kwestie etyczne jak Cię złapią dostaniesz zawiasy za coś takiego bo to jest wyłudzenie. Nie wspomnę już, ze piszesz o tym na forum, które może przeczytać każdy. Internet nie jest anonimowy
Nie dogadywałbym się z kolesiem, tylko z jego ubezpieczycielem. Widać ewidentnie, ze koleś skumał o co chodzi i żeby mieć podkładkę przed policją zostawił CI kartka pisząc jeszcze że kawałek nadkola CI uszkodził. Ja na Twoim miejscu olał bym gościa i rozmawiał tylko i wyłącznie z policją. Na pewno dostaniesz więcej pieniędzy niż 400 zł, a zawsze nie mogąc się dogadać z ubezpieczycielem odstawiasz auto do ASO i robisz bezgotówkowo.
Silnik: 1.8 B + G
Wiek: 37 Dołączył: 19 Mar 2011 Posty: 228 Skąd: SCZ in Warsaw
Wysłany: 2011-03-25, 23:50
JA w zeszłym roku jchałen na świtłach prosto i kobitki się zagadały i wnie wjechałem jak one skrecaly w lewo i od czerwca 2010 do dziś sie sprawa toczy. wjechałem z jej winy w radcę prawna i miałem 78km/h w miescie ona nie przyjeła mandatu i nie wiem jak to sie zakonczy. Z mojego dosiwadczenia wynika ze jak masz mala szkode lepiej sie dogadac na miejscy i jak masz np tylko drzwi do wymiany czy malowania wez oswiadczenie spisz i wez kaske tak by ci zostalo tak na zaske.
Po drugie sprawa jak sie toczy formalnie to jesli nikt nic nie przedluza to jest ok ale z ubezpieczycielami bywa roznie mi mercedesa w dowodzie skladak z 1994 wycenili na 7200zł porazka.
chociaz byl mlodszy o 6 lat i dalem za niego 2k:P
Apropo dobijania auta lepiej byc uczciwym nie sepic sie na pare zl. dobijesz teraz auto i bedziesz tak jezdic a jak sprawa bedzie trwala nawet 3 lata (czego ci nie zycze) to bedziesz sie meczyc tak.
Powodzenia i oby sie szybko zakonczylo
_________________ Ile wyjazdów tyle powrotów.:D
Ostatnio zmieniony przez michascz 2011-03-25, 23:52, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2011-03-26, 11:17
Wczoraj wplynely pieniadze na konto:) takze sprawa zamknieta. Moja rada. dzwoncie do ubezpieczalni i dopytujcie sie co i jak . u mnie okazalo sie ze nie bylo dokumentu uzyczenia samochodu przez mojego ojca dla mnie.. i czekali tez na potwierdzenie w policji mimo ze notatke policyjna mieli:)
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 42 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2011-03-27, 12:01
piechu43 napisał/a:
dikus14 napisał/a:
u mnie okazalo sie ze nie bylo dokumentu uzyczenia samochodu przez mojego ojca dla mnie
to co trzeba takie coś mieć wsiadając i jadąc kogoś autem nie rozumiem tego?
W chwili podpisania umowy OC wcześniej masz zadawane kilka pytań, np czy autem będzie ktoś jeździł prócz właściciela, albo czy będą nim kierować osoby poniżej 25 roku życia itp
Wysłany: 2011-03-27, 23:04
Vento-Łukasz, wypłacili dobrze. 1350zł w sumie nic takiego sie nie stalo z autem. Zadowolony jestem jak najbardziej:) No potrzebne bylo ksero dowodu ojca oraz jego oswiadczenie ze mi uzyczył auta. Dla przestrogi zeby skrocic czas oczekiwania.: Dzwoncie i pytajcie co w tej sprawie robić zeby bylo szybciej. wtedy jest dobrze;) Teraz jest kasy wiecej i mozna działać z Ventem cos dalej:) Zawsze to ponad 1 k wiecej:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum