Mam problem bo nie ma sily.jezdzi jakby mial ze 45 kucy.swiece NGK i kable sentech nowki.Kopulka bosch nowa.Palec beru nowy i czujnik halla tez nowy bosch.
Z vag'a
Mam jeszcze trzy bledy
520
523
537
Pomozecie co to takiego?
520 to przeplywka?
523 to czujnik temperatury powietrza dolotowego?
537 to sonda lambda?
Pomozcie prosze co to moze byc.Mam juz dosc jazdy takim mulem
_________________ Ventyl 1.6 101 KM
Ostatnio zmieniony przez Volfgang31 2011-02-11, 05:56, w całości zmieniany 1 raz
Witam.Mam taki problemik.Dlugo mi sie grzeje ventka.na postoju zlapie 90 st.C ale jak jade to jest nawet ponizej 70 st.C tak jak dzisiejszej nocy.Przypuszczam TERMOSTAT.a wy jak sadzicie?No i gdzie jest ten termostat?Wiatraki dzialaja
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2011-02-20, 16:31
Volfgang31 napisał/a:
ale pomagacie.z gory dzieki
Taki odzew, gdyż niestety nikt takiego motoru pod maską nie ma. Były głównie ładowane do nowszych golfów. Poza tym Archeolog twierdził, że miał kiedyś AFT w golfie, nawet spieraliśmy się nie co o ten motorek, więc jakoś uderz do Niego na PW czy jakoś tak, aby temat zobaczył. Jedyne vento z AFT jakie pamietam, miał Docent....i nie przypominam sobie żeby ktoś miał taki motorek, a siedzę na forum praktycznie od samego początku.
bledy jakie mam to przeplywka zwarcie do plusa i czujnik temperatury powietrza dolotowego tez zwarcie do plusa albo do masy bo zamianie pinow.adaptacja nie przechodzi.znalazlem przy bezpiecznikach takie ustrojstwo male w czarnej obudowie.wtyczka na trzy kabelki jakby centralka od alarmu z potencjometrem na srubokrecik i dioda czerwona.odlaczylem to.zrobilem testy i zaczal jezdzic i palic go wczesniej.ma wiecej mocy ale to nie to.tylko co z ta przeplywka i tym czujnikiem.styki ktore moglem to poczyscilem wd40 czyli od:
spalania stukowego
czujnik polozenia walu
halla
temperatura cieczy
przeplywka
krokowiec
duza okragla wtyka wiazki co idzie na chlodnicy
co tu jeszcze moze byc?nie mam odcinki i jak chce od razu ruszyc to gasnie jakby odcinalo paliwo wydaje mi sie.jak jest goracy to jak odpalam to wchodzi na okolo 1400 obr. spada okolo 1000 i gasnie jak od razu na ponad tysiac zanim zacznie spadac nie przytrzymam go na obrotach pare sekund.a co do obrotow co ci mowilem.na vag'u ma obroty okolo 2300-2500 a na obrotomierzu 3000-3200 i na niskich tez inaczej.VAG 800-860 a obrotomierz 1000-1100.bardzo mnie ta sytuacja zastanawia .przy zalozonej wtyczce na czujnik HALLA i na zdjetej to samo jak na moje oko
P.S.Chyba zrobilem jakis reset a raczej wykasowanie 000 tylko nie pamietam w jakiej funkcji ale chyba w adaptacji czyli silnik 01 i po prawej stronie okienko po srodku.wazne ze cos jest lepiej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum