jak chcesz zmienić głowicę na 16v to sama głowica nie wystarczy. Można by zobaczyć czy będzie pasować od KR'a głowica ale wiąrze sie to z założeniem wtrysków, zmianą wiązki no i całego ECU sterującego silnikiem i zmianą pompy paliwa na 4bar bo teraz masz 1 bar. A z tego co wiem skompletowanie DIGIFAN'a nie będzie łatwe ani tanie. Lepiej poszukać całego ABF'a bo taniej wyjdzie
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2011-02-22, 16:10
iVWan napisał/a:
całego ABF'a bo taniej wyjdzie
dokładnie za duzo grzebania by było w tym kiedys juz gdzies był poruszany watek dotyczący podkrecania 1.8 i własnei tam sie wypowiadali ze silnik nie bardzo sie do tego nadaje
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Rafik, jak ktoś chce się czegoś nauczyć to na tym silniku można próbować ale nie zamienianie głowicy z 8 na 16 zaworów bo wtedy to się już z celem mija
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2011-02-22, 21:23
iVWan, tak Ty jestes dobrym przykładem nie znam sie zbytnio na benkach ale po mojemu to lepiej swpanąc wieksze serducho i modzic przy tym niz szprycowac 1.8 choc jedno i drugie wiąze sie z wydatkami
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Rafik, ja na szczęście wszystko robię po kosztach
ale w takie zabawy jak chce się drummmen, bawić to już bym odpuścił i tak jak mówiłem albo ABF bo tyle by mu przez jakiś czas wystarczyło albo jak chce się bawić to 2E +jakieś turbo albo kompresor ale to już też zależy od czasu, orientacji w temacie, zaangażowania no i oczywiście PIENIĘDZY
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum