Wysłany: 2011-03-10, 15:31 Vento_GLX '97 by JanKrzak
Witam
Myślę, że temat można rozpocząć
Póki co jeżdżę czerwonym MK3 GT, ale tak się stało, że dostałem w spadku od ojca Vento z 1997 roku. Niestety zima była sroga a drogi śliskie i Vento zostało trochę rozbite, chociaż pewnie gdyby nie to nie odziedziczył bym go.
Na tą chwile wygląda tak:
Wiem, że nie wygląda to ciekawie ani nie zwiastuje nic ciekawego, ale jak to mówią "darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda", tym bardziej, że auto to naprawdę dobrze wyposażona wersja z ostatnich roczników.
W aucie możemy znaleźć:
- silnik 1.6 AFT 101km
- elektryczne szyby (niestety na razie tylko przód)
- elektryczne lusterka
- manualna klimatyzacja
- podgrzewane przednie fotele
- 4 poduszki powietrzne
- halogeny
- lampy tył ciemne itd.
Prace nad autem już się zaczęły, tzn zacząłem zbierać potrzebne mi części, a już na dniach obieram auto od blacharza.
Oprócz naprawy "aby tylko jeździło" planuje też zaspawanie miejsc na kierunki w błotnikach, znaczka w tylnej klapie i ew miejsca na tablicę w przednim zderzaku.
Później auto trafia bezpośrednio do lakiernika gdzie nabiera koloru i blasku
Co do planów na ten sezon to do końca marca chciałbym, żeby auto przede wszystkim wyjechało na drogę już pomalowane, a poza tym:
- zawieszenie -60/-60 (już leży w garażu)
- bagażnik dachowy (w garażu)
- jakieś koło (póki co będą pewnie alu z Golfa)
- smooked front na oryginalnych lampach
- wydech z TDI lub dwururka z GTI (się zobaczy)
Jak wiadomo największym oograniczeniem są fundusze, ale jeśli i one dopiszą to chciałbym jeszcze w tym sezonie:
- szeroka stal
- elektryczne tylne szyby
- pakiet nagłośnienia Nokia DSP z Golfa MK3
- szeroki hokej vento.
Czekam na Wasze propozycje i sugestie
Ostatnio zmieniony przez JanKrzak 2011-03-10, 15:35, w całości zmieniany 2 razy
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-03-14, 15:27
elegancko działasz
czego kierunkow w blotnikach nie bedzie
mialem pisac zebys super naklejke tuningowa zerwał z klapki od wlewu Pb ale widze ze juz jej nie ma
pozdro i powodzonka
Vento-Łukasz kierunków nie będzie z kilku powodów - przyczepki ciągał nie będę, auto z profilu wygląda lepiej, nikt nie odpowiedział mi na pytanie "A muszą być?" no i jeszcze jeden chyba najważniejszy... Chciałbym uzyskać kiedyś Jette a nie Vento
A co do wlepy na klapce Pb... Musiało by być ze mną coś nie tak by ją zostawić
sebastian poduchy nie wystrzeliły, ponieważ auto dostało z boku, między koło a przednie lampy i prędkość nie była zawrotna bo ok 50-60 km i nie doszło do czujników czy czegoś tam.
Ostatnio zmieniony przez JanKrzak 2011-03-14, 23:24, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum