Skręciłem staw skokowy w czasie na terenie pracy, stało się to 4 lutego i do 23 lutego miałem zwolnienie i mój lekarz rodzinny powiedział że mogę sie starać o odszkodowanie z ZUSu (chyba) w końcu płace składki, jestem ubezpieczony też prywatnie od NW więc tu wiem ze dostane na pewno.
Minął już miesiąc więc zadzwoniłem do kierownika i dał mi do tel gościa z BHPowca nawet się nie przedstawił ani nie przywitał ale ok, jego pierwsze pytanie to jak się czuje i jaki jest mój stan zdrowia, powiedziałem że ogólny dobry a on no właśnie to jakie chce pan odszkodowanie, a ja że się chyba z ZUSu należy a on że nic z tych rzeczy bo nie mam uszczerbku na zdrowiu..
Może ktoś z was zna przypadek skręcenia kostki w pracy?
Należy mi się odszkodowanie czy nie?
_________________ MNÓSTWO WYJAZDÓW, TYLE SAMO POWROTÓW
na pewno w dni zaistnienia wypadku musowo powiadomić przełożonego, no i najlepiej mieć świadka... jeśli tych dwóch rzeczy nie spełnisz to niewiele zdziałasz , potem z BHP-wcem spisujecie protokół wypadkowy ,świadek tez spisuje takie zeznanie (potrzebne będą ci kopie tych dokumetow + fotka z RTG i opis lekarski z izby przyjec ) , a o uszczerbku zdrowia decyduje komisja lekarska po zakończeni leczenia a nie pracownik BHP
a odszkodowanie płaci PZU ( ubezpieczyciel )
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2011-03-22, 15:11, w całości zmieniany 1 raz
Jak pisałem wyżej wypadek był ponad miesiąc temu 4 lutego, po zdarzeniu pojechałem na ostry dyżur mam zdjęcie RTG i protokół powypadkowy przełożeni oczywiście zostali powiadomieni.
Gdzie na taką komisje sie udać do niby noga nie boli ale krzywo stanę kopnę piłkę i znowu to samo...
Protokół powypadkowy jest wypełniony a lekarz prowadzący to jak rozumiem lekarz który udzielał mi zwolnienia od pracy ?
Jeżeli tak to czy on mi wypisze te zaświadczenie po miesiącu?
pawelvw, pewnie że mogłem ciągnąć zwolnienie pół roku ale to wiązało by się z utratą pracy i podejrzewam ze dostawał bym tyle co na umowie a nie tyle ile dostaje w rzeczywistości...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum