Wysłany: 2011-03-30, 19:09 problem z zawieszeniem - przod
witam!
od dluzszego czasu gdy przejezdzam przez nierówności slysze z przodu od strony pasazera metaliczny dzwięk. na stacji diagnostycznej mowili ze mam luzy na sworzniu (wyglądało to tak jakby diagnoza była na "odpieprz sie pan, nie mam czasu" wymaniłem sworzen i teraz jeszcze musze jechac na ustwienie zbiezności bo sie popaprało po tej wymianie chyba. klocki ham odpadaja, sworzen wymieniłem wiec tez odpada . poza tym nic wiecej nie mial diagnosta do zarzucenia.
myslalem nad wymiana łożyska w kolumnie ale nie chce sie pchac nie potrzebnie w koszty. co o tym myslicie? help
sprężyn jest cała ok, była sprawdzana. Amortyzator? Czy mógłby tak wyrazie się tłuc? Jest możliwość sprawdzenia jakoś to lozysko? przy skręcaniu nie zauważyłem żadnych zmian czy to ma postoju czy w czasie jazdy.
sprężyn jest cała ok, była sprawdzana. Amortyzator? Czy mógłby tak wyrazie się tłuc? Jest możliwość sprawdzenia jakoś to lozysko? przy skręcaniu nie zauważyłem żadnych zmian czy to ma postoju czy w czasie jazdy.
Ja też miałem metaliczny dźwięk na nierównościach i jak się okazało to klocki dzwoniły bo te blaszki sprężynowe już nie trzymały dobrze. Spróbuj poruszać klockiem hamulcowym czy się rusza jak nie to coś innego.
Ostatnio zmieniony przez piotrek_inf 2011-03-30, 19:56, w całości zmieniany 1 raz
Ja też miałem metaliczny dźwięk na nierównościach i jak się okazało to klocki dzwoniły bo te blaszki sprężynowe już nie trzymały dobrze. Spróbuj poruszać klockiem hamulcowym czy się rusza jak nie to coś innego.
czyt. pierwszy post. Też się z tym kiedyś borykalem ale to jest coś innego. Dźwięk jest mocniejszy i słyszalny wewnątrz tak do 60km/h.
co z tymi objawiami wybitego lozyska lub/i tej górnej poduszki amora ?
sprawdź tuleje na wahaczu ja mam jedna do wymiany i stuka,ewentualnie poduszka na amortyzatorze albo sam amorek.U mnie po wymianie poduszki i amorka bo był wylany przestało stukać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum