Silnik: 1.8 B + G
Wiek: 37 Dołączył: 19 Mar 2011 Posty: 228 Skąd: SCZ in Warsaw
Wysłany: 2011-04-16, 08:09 Montaż pilota do centralki od innego auta
Witam.:D
Mam pytanko mam pilota do centralki i chyba całą resztę od Mercedesa 124 (89r. majonez) da się to jakoś zamontować do Vento.
Jak można prosić ewentualnie o jakiś opis jak to zrobić.
Mam Vento z centralnym zamkiem bez pilota.
Zasilanie, sterowanie otwieraniem i zamykaniem podlaczasz do zielonego/szarego przewodu w sterowniku przy pompce. Ale nie wiem czy to bedzie dzialac bo potrzebujesz centralki, ktora daje dluzszy impuls otwierania drzwi i dodatkowo sterownik musi sterowac plusem a nie masa.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Wysłany: 2011-04-16, 13:15
Czyli w Mercedesach jest inny mechanizm??
Tam jest na podciśnienie a tutaj elektryczny układ. Wydawało mi się centrm dowodzenia otwierania drzwi działa na podobnej zasadzie.
Wysłany: 2011-04-16, 13:36
http://moto.allegro.pl/un...1565080157.html
a co sądzicie o takim sterowniku??
Wiem, że tani.:P
Ale za 20zł można mieć coś wartego znacznie więcej,:D
Devil świetny temat. Dużo fajnych informacji.
michascz, w vento centralny jest pneumatyczny sterowany jak już napisał bradley plusem
a czy ten sterownik Ci podejdzie co podałeś to pewny też bym nie był bo w opisie jest że pod elektryczne centralne zamki i na zdjęciach też są schematy elektrycznych zamków
cena adekwatna może być do jakości i długości jego życia a używany będzie nie tyle a tyle razy a dwa to Ty chyba chcesz sobie na pilota zrobić? a na tej aukcji nic o pilotach nie ma nawet słowa
ja kupiłem coś takiego jeśli Cię to interesuje u tego samego sprzedającego[:
http://allegro.pl/sterown...59.html#gallery
chodzi aż miło ponad już rok:)
edit:
a tu taniej jeszcze u innego http://allegro.pl/sterown...1556949412.html
_________________ GRUPA MAZOWIECKA
Ostatnio zmieniony przez devill4 2011-04-16, 14:42, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2011-04-16, 23:38
michascz, podejdzie ale potrzeba podpiąć dodatkowo dwa zwykłe przekaźniki samochodowe żeby impuls masowy zamienić na plusowy. Więc lepiej kupić taki sterownik który daje opcję wyboru sterowania plusem
bradley napisał/a:
potrzebujesz centralki, ktora daje dluzszy impuls
nie, nawet najkrótszy impuls ułamkowosekundowy wystarczy do zamka w Vento czy golfie III
U mnie to nie dzialalo. Musialem przestawic zworke w sterowniku i wtedy zamek zaczal poprawnie dzialac.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum