Witam. Umowa się kończy i czas zmienić dostawcę internetu. Mam Multimedie 6-8Mb i płacimy chyba ok. 60zł. Poza tym słabo jest. Gdzie proponujecie internet, w miarę tanio, szybki, i bez przerw w dostawie? Dobrze by było jakby było zmienne IP (chodzi o serwisy takie jak Rapidshare). Co polecacie?
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 42 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2011-04-23, 07:41
astaroth napisał/a:
Teraz netia będzie miała chyba najlepszą oferte, na ile linia pozwoli to taki internet podłączają.
Śmieszna jest ta reklama, od maja wszyscy tak będą musieli robić bo wchodzi nowy przepis unijny. Przepis mniej więcej mówi o tym ze nie wolno podłączać nam neta którego właściwie nasza linia nie obsłuży, każdy będzie musiał się do tego dostosować bo są wysokie kary.
Teraz netia będzie miała chyba najlepszą oferte, na ile linia pozwoli to taki internet podłączają.
Śmieszna jest ta reklama, od maja wszyscy tak będą musieli robić bo wchodzi nowy przepis unijny. Przepis mniej więcej mówi o tym ze nie wolno podłączać nam neta którego właściwie nasza linia nie obsłuży, każdy będzie musiał się do tego dostosować bo są wysokie kary.
Lepiej by mi linie wymienili, bo z chęcią podłączył bym 10Mbit, teraz mam 6Mbit z neostrady, płacę 64zł + 21zł za tel. Niby utrzymanie lini, pomimo że nikt już nie korzysta ode mnie z telefonu stacjonarnego, to haracz trzeba płacic :/
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 42 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2011-04-23, 12:26
Ciesz sie ze masz 6Mbit, ja mam 2Mbit, ale aby mi podłączyli taką predkosc to małego wałka musiałem zrobic . Na pewno nic szybszego nie bede miał bo jestem prawie 5km od centrali
Dokładnie, nawet nie masz pojęcia jak Ci zazdroszczę. U mnie jest tak że na centralkę TP na każdą wioskę przypada ok 20 portów netowych. Oczywiście wszystkie zajęte. Od czterech lat próbuje coś z tym zrobić, to TP odpowiada że im się nie opłaca wymieniać centralki na nową i dupa blada. Także o necie z kabelka (Neostrada, Netia, itp.) mogę pomarzyć
Jedyna opcja to Orange Freedom Pro (2mb przy limicie 3GB na m-c) którą teraz mam.
Cieszyłbym się nawet z głupich 2mb, ale na stałym łączu.
No cóż, ale to tylko głupi pow. koniński. Tu wszystko jest beznadziejne.
Ajjj to chyba wam trzeba współczuć Tak od 6MBiT zaczyna się dobra prędkosć aby ściagać gry, filmy, seriale, filmy 720p/1080p. A właśnie teraz zauroczyłem się filmami w HD, więc jak już coś ściagam to 720p albo 1080p, prędkośc nie niższa niż 700KB/s Gdyby to był 1MB/s czy tam 1.5MB/s to jaaaaa ;D Było by błyskawicznie, ale to jest jak z koniami mechanicznymi, niby wystarcza, ale potem jest niedosyt
Jest jest, oczywiście! Ma jakiś koleś 5km ode mnie co rozprowadza po radiu. Max 1mb (w teorii) za 70 zł. To już wolę w tej sytuacji ten Orange za 49zł.
Silnik: AHU+ Pomógł: 8 razy Wiek: 35 Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 1278 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2011-04-23, 14:19
ale ceny to nic tylko dogadać się z kimś i też rozprowadzać radiówke..... wziąść najszybszy internet po kablu i dawaj go radiem... klientów będzie pewnie masa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum