Wysłany: 2011-04-14, 21:22 Problemy z odpalaniem...
Tak jak w temacie mam problemy z odpalaniem... Fakt dziFFka jest na lpg, ale mówi teraz wyłącznie o benzynie. Sprawa wygląda następująco: kiedy auto stoi np całą no to rano but w podłogę i zarechta. Gorzej jak nie zaskoczy za pierwszym razem, bo wtedy 3ba go kręcie w cholerę czasu (ok. 17sek.) - bo nic tutaj nie dając krótkie kręcenia... To samo dzieje się kiedy np uda mi się dziFFkę odpalić za pierwszym strzałem i np przejadę z km zgaszę i znowu nie chce zaskoczyć (katowanie rozrusznika na maxa...). Jak silnik jest ciepły wtedy nie ma problemów. Wymieniłem już chyba wszystko co się dało: cewkę, świece, kopułkę, rozrusznik, wtryskiwacze....
Błagam pomóżcie, już nerwowo nie wyrabiam... Finansowo też :/.
mam podobny problem w swoim 2.0 tak sie dzieje juz od marca ale z przerwami do niedawna teraz to pierwsze odpalenie zimnego silnika i trzeba go ok 10 sek krecic kolejne nastepne odpalanie juz bezproblemowo i pytanie jak odepne ten czujnik i odpali odrazu to znaczy ze jest do wymiany swiece wymienilem wczoraj bo stare byly troche ponadpalane
_________________ FIAT CC -> OPEL VECTRA A ->VW VENTO -> VW GOLF MK2
jednak to nie czujnik wymienilem i to samo a powiedzcie mi za kazdym przekreceniem kluczyka powinna odzywac sie pompka bo jak tak to chyba tu tkwi moj problem bo potrafi co drugi raz sie odezwac
_________________ FIAT CC -> OPEL VECTRA A ->VW VENTO -> VW GOLF MK2
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2011-05-27, 16:29
pawlunio1987 napisał/a:
a powiedzcie mi za kazdym przekreceniem kluczyka powinna odzywac sie pompka bo jak tak to chyba tu tkwi moj problem bo potrafi co drugi raz sie odezwac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum