Silnik: AHU+ Pomógł: 8 razy Wiek: 35 Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 1278 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2011-05-31, 16:38
podepne się..
a czy wymieniał ktoś całe przewody od pompy po bębny i tarcze z przodu??
rozumiem że są one miedziane?? czy średnica takiego przewodu może być większa od oryginału?? co dają przewody (te elastyczne) w metalowym oplocie??
średnica musi być taka sama.Nie rozumiem czemu chcesz wymieniać aż od pompy.Wymienia się tylko to co jest pod samochodem bo tam najbardziej niszczy je korozja.Takie przewody mozna kupić np. w InterCarsie po 20 zł sztuka.Przewód kupujesz prosty i doginasz według oryginału.
Silnik: AHU+ Pomógł: 8 razy Wiek: 35 Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 1278 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2011-05-31, 18:19
slaw71, dzięki. ja pytam bo pomału zabieram się za heble i dlatego chce wymieniać i uznałem że najlepiej będzie całość wymienić przynajmniej to co do tyłu leci od pompy bo w nieciekawym stanie wizualnym są... a powiesz mi może
Wvojtek napisał/a:
co dają przewody (te elastyczne) w metalowym oplocie??
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2011-05-31, 23:33
slaw71 napisał/a:
Nie rozumiem czemu chcesz wymieniać aż od pompy.Wymienia się tylko to co jest pod samochodem
no przecież te od pompy lecą pod autem i tam korodują więc wymienia się te od pompy do korektora, od korektora do pierwszego przewodu elastycznego (tych brak w zestawach gotowych bo nie mają numeru w ETCE trzeba dodatkowo zamówić 170 mm lewy i chyba 700 prawy) i na koniec ostatnie przed bębnem lub zaciskiem, czyli w sumie na tył 6 kawałków na przód kolejne dwa. Komplet przewodów miedzianych około 180 zeta kosztuje. I stówkę na ofiarę żeby wszystko ładnie puściło, szczególnie przy korektorze.
Ostatnio zmieniony przez pablomed 2011-05-31, 23:34, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum