Wysłany: 2011-06-01, 16:59 Tablica rejstracyjna US
Witam widziałem u kilku osób u nas na forum tablice rejestracyjna z tylu która idealnie pasuje do blendy US. I mam takie pytanie gdzie została wykonana, z jakiego materiału, i w jakiej cenie? Bo mam u siebie nasza kwadratowa tablice ale wygląda to tragicznie.
Tak z tym ze na allegro prawie wszedzie pisze ze nie wykonuja kopi orginalnych tablic rejstracyjnych. Taka tablica jest wytlaczana z aluminium, czy jakies inne tworzywo (bo jak z twozywa to moge sobie taka zrobic w agencji reklamowej u mnie w miescie).
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2011-06-01, 20:23
Grzela44 napisał/a:
Tak z tym ze na allegro prawie wszedzie pisze ze nie wykonuja kopi orginalnych tablic rejstracyjnych.
Tak, gdyz kopiowanie tablic w PL jest nielegalne i ścigane z urzędu-pewnie tylko po to jest ten wpis w aukcji. Nigdzie też w legalny sposób nie dostaniesz hologramu do niej.....tzn do tej z allegro, która mimo iż nie jest "kopią" oryginału, takze nie jest legalna.
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2011-06-01, 20:24, w całości zmieniany 1 raz
Witam, chce zrobić tablice US pasującą do blendy.
Kontaktowałem się z firmą którą zamieścił zeniTh, no ale oni nie robią tego z homologacją.
Można gdzieś zrobić taką tablice żeby była z homologacją?
No i jeżeli zrobię taką podróbkę w tej firmie jakie mogę mieć problemy?
Czy ktoś z was miał już problemy z niebieskimi z taką tablicą?
no jak się trafi jakiś ch*j to może Ci i 500 zł mandatu wlepić i zabrać dowód
ale jak będziesz woził normalna w bagażniku i zmienisz to nic Ci nie powinni zrobić
przecież multum ludzi ze środowiska tuningowego, nie tylko VAG, jeździ z takimi tablicami
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Silnik: 1.6 AEE Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Lip 2009 Posty: 446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-03, 15:52
tak? tablice? koleżka ma taką jednorzędową w civicu 8 gen (coupe tylko na amerykę robione) http://www.honda-tech.com...=1&d=1243892349
tam jest tylko blenda na małą us tablicę.
http://farm3.static.flick..._5c6a88af0b.jpg
nasza kwadratowa wygląda beznadziejnie wiec zamowil w ago, zalozyl, po jakims czasie przyszlo do domu... wezwanie na policję do stawienia sie w celu wyjasnień. wyobraźcie sobie że ktos za nim jechał i zrobił zdjęcie. potem pojechał na policję i złożył donos. zeznania itp. kolega musial sie tlumaczyc. i wersja"oficjalna" to taka ze niby pojechal na zlot i zapomnial spowrotem zalozyc tej nasze kwadratowej. ale i tak sprawa byla w sądzie dostal mandat 100zł a tylko dlatego ze jeszcze sie uczy i jest na utrzymaniu rodziców. a groziło mu 400zł
dlatego nie przepadam za tymi tablicami. bo po co na swoją odpowiedzialność ściągać kłopoty na głowę...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum