Mam maly dylemat. Mam mozliwosc qpienia Vento z silnikiem 1.4.
Powiedzcie mi cos na temat tego silnika. Mi sie wydaje troszke za maly.
Prosze o Wasze opinie.
Nie wiedziałem ze były takie motory montowane .
Ja mam 75ps i wydaje mi sie ze to silniczek taki w sam
raz dla kobitek Nie wiem jak jest z ta 90ps.
Bierz 2.0 albo Tdi
Silnik: VR6
Wysłany: 2007-03-30, 22:35
1.4 to bedziesz musial deptac zeby to jechalo a depczac zuzywasz silnik bardziej (i zrobil to porzednie wlasciciel) poza tym spalanie nie bedzie male.. wg mnie 1.4 to do corsy a nei do vento.. za duze auto
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2007-03-31, 02:16
robili takie-i to masowo w Dani podobno spotkac mozna. podzielam opinie przedmowcow-muł... no chociaz w golfiku, ktorego mialem na oku przed Ventka taki silnik na pelnej szprycy sobie radzil... no ale to golf byl-lzejsza kasta jakby nie patrzec... ja przy moim 66 kw czuje niedosyt polecam 1,9 Tdi (jesli nie przeszkadzaja Ci wibracje-jak sie turbina zalaczy klekajcie narody -dzisiaj mialem kolejna mozliwosc polatania brachola autem
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Silnik: ABA Pomógł: 21 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 505 Skąd: Nowogard
Wysłany: 2007-03-31, 22:33
A co myskicie o vento 1.4 101 KM 1998r. moim zdaniem całkiem bd auto, miałem okazje ostatnio po smigać całkiem dobrze sie zbiera i raczej mało pali (8 litr) na 100 km. A co do 1.4 60 kM to raczej mam mirene wrażenia , silnik z golfa słaby i tyle
za 6 tys super ventki si enie kupi ale + oplaty itd to 1.4 napewno sie nie oplaca
Ja w zeszłym roku, rocznik 94 1,9 tdi kupiłem od Austryjaka za1230euro tj. 4800zł + opłaty 1150zł, ventyl jest w wersji GL Ma pełą elektryke, thermotronicka, alufelgi 15" dymione lampy Helli, spoilerek na klapie itp. do tego dorzucił mi zwykłe kapselki z gumami zimowymi i bagażnik dachowy Thule.
Co prawda na liczniku miał 220tys ale był serwisowany i latał na elfie Exellium a jezdził nim 55-cio letni pan codzien do pracy i nie tylko... Silnik jest igiełka natomiast tego samego nie można powiedzić o lakierze... jest do lekkich poprawek i jednej blacharskiej ale w tej cenie to nie wada!!! Własnie jestem w trakcie prac tak ze jak skończe to wreszcie pokaże moje cudo wszem i wobec...
Suma sumarum uważam ze jak trfi się okazja to da się przywlec spoko ventyla w tych pieniądzach...
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2007-04-01, 12:41
Dzolo napisał/a:
NIe taka bida cool
ani latanych lusterek, ani szyb, ani nic... (brat ma CL 1,9 TDi-i zawsze jak sie z mojego silnik smieje, to mowie mu, ze ma sobie poparzec do srodka GL -pozatym ja mam deske ta Ventowska a on taka jak do golfow kladli-moim zdaniem tez o wiele brzydsza...)
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Sam mam 1.6 i wiem że poszaleć się tym nie da. Na nieszczęście miałem przyjemność jechać wynalazkiem z 1.4 . Tak jak ktoś wspomniał produkt popularny w Danii oraz Holandii (niderlandczycy są niezmiernie skąpi więc może to ich sposób na oszczędzanie ) Ogólnie w Golfie od biedy można jeszcze jeździć natomiast w Vento... sami się domyślcie.
_________________ Stowarzyszenie Eksploracyjno-Historyczne "Grupa Łódź" www.lodz-eksploracja.org
Witam.Chcialem tylko uswiadomic VencikoManiakow, ze istnieje Vento z silnikiem 1,4CL , gdyz sam takim jezdze, ale na Irlandzkich blachach.W Polsce nie wypuszczono takich, ale na Anglie i Irlandie na pewno.Pod maska zainstalowany jest silnik od golfa3.Co do spalania to macie racje 10l/100km po miescie ,ok.7l na trasie.Nie jest to pocisk ,ale na bank lepiej sie zawija od felci 1,3.
Szczerze mówiąc to nie miałem pojęcia, że są ventki z silnikiem 1.4. O tego typu silnikach nie znalazłem żadnych informacji nt. mocy, spalania w tabelach poświęconych vento.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-07-23, 14:35
AndrzejJ, były 1,4 poza PL, w celu obniżeniu podatków i ubezpieczeń, ale to ma tylko 60 kucy i jest zaczerpnięte z Golfa 3., tzn to był podstawowy silnik w golfie. Ciężko musi rozpędzać się taki Ventylek... Mój ma 90 kucy i ciągle brakuje mi mocy a 60...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum