Mam taki problem po wymianie klocków z przodu po pewnym czasie pojawiło sie takie jakby grzechotanie klocków. Moje pytanie brzmi czy to z zaden sposób ie pogarsza hamowania bo mi to ze grzechocze to nie przeszkadza.
Nie pogarsza to hamowania bo jest to wina blaszek przy klockach które trzymają je
poczytaj sobie w tym temacie: http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=8721 lub wpisz w wyszukiwarce "blaszki hamulców" i na pewno coś znajdziesz na ten temat
Klocki grzechoczą gdy wypadnie blaszka lub obie. Pytanie tylko dlaczego jej tam nie ma? Nie była założona, była źle założona albo... źle dobrane klocki (miałem coś takiego w golfie 3, klocki były za krótkie, dospawali do nich szmelc jakiś aby nie latały, strach się bać, ale nie znając się godziłem się) Dobre klocki, dobrze założone blaszki = nie ma możliwości aby wypadły.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2011-06-18, 21:39
maras8448 napisał/a:
Klocki grzechoczą gdy wypadnie blaszka lub obie
A kto powiedział, ze muszą wypaść (pytanie retoryczne)....wystarczy, że się wybiją i maja luzy.
kafell11 napisał/a:
czy to z zaden sposób ie pogarsza hamowania bo mi to ze grzechocze to nie przeszkadza.
Nie....nawet jak jedziesz po delikatnych nierównościach i klocki stukają, to jak dotkniesz hamulca to dźwięk ustaje, wiec w hamowaniu to nie przeszkadza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum