Siemanko, na początek chciałem się was zapytać czy da się coś zrobić z felgami w takim stanie:
Jeśli tak to jak to zrobić w domu?
Jaką farbą malować jak chciał bym dać w kolor? (spray, może jest jakaś specjalna farba do felg?)
Jaki lakier użyć żeby felgi ładnie wyglądały?
Czy może lepiej oddać je do piaskowania czy gdzie tam, a może najlepiej kupić nowe?
No i czy będę musiał zdejmować opony, czego bym nie chciał.
Silnik: 2.0 GLX 85kW Pomógł: 8 razy Wiek: 35 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 666 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2011-06-20, 20:10
Ja odnowiłem sam felgi zajęło mi to jeden dzień a robota bardzo prosta wyczyściłem bez zdejmowania opon tylko ołów musisz zdjąć bo będzie lipa!!!a czym wyczyściłem wiertarka, szczotka drucianka miedziana, jakiś odtłuszczacz, podkład i farba, taśma papierowa naopony
poniżej kilka zdjęć jak to wyszło
Jendker, powiedz mi jeszcze jaki podkład i farby używałeś? Dawałeś jeszcze jakiś bezbarwny lakier czy coś?
Widzę że z tyłu masz pomalowane na czerwono, czym malowałeś?
Silnik: 2.0 GLX 85kW Pomógł: 8 razy Wiek: 35 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 666 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2011-06-20, 21:46
podkład z firmy APP Auto-Plast Produkt "Rally Color" nr.210101 z tej samej firmy podkład bardzo dobrze kryje a czerwony do zwykły do zacisków i bez bezbarwnego lakier sam w sobie ma połysk
sorki za jakość ale telefonem robione
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum