Panowie zastanawiam się na swapem mocniejszej jednostki do mojego Vento. Poszukuję osobę która na co dzień zajmuje się takimi rzeczami lub ma za sobą kilka udanych swapów. Wiem że to się wiąże z kosztami i chciałbym żeby autko dobrze śmigało po całym zabiegu. Prosiłbym o namiary na kogoś takiego jeśli to nie problem...
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2011-07-02, 19:32
piotrekb90 napisał/a:
Vr6 rzecz jasna
szukaj Abf-a będziesz ciskał vr-ki....
Co do swapu vr-6 z golfa pasuje wszystko wyjmujesz od siebie i wkładasz z golfa...Zalezy jeszcze czy zmieniasz heble na te z vr-ki i rozstaw 5/100 czy zostawiasz 4/100 i dajesz heble z np corrado....
Z passata trochę gratów ci potrzeba będzie...pas przedni z chłodnica,zegary,pedał i parę pierdół wszystkie z golfa vr-6 musisz kupić...
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2011-07-02, 21:30
dokładnie tak jak kolega wyżej pisze jak chcesz ato dla dynamiki to wsadzaj abf-a bo vr ma piękny dzwięk ale ma dwie wady ,pierwsza to waga a druga to słaby dół ,czyli zaczyna brać dopiero na 2 lub 3 biegu zależy do ilu kręcisz ,jestem tak że po swapie u siebie takiego motoru i jak co służe pomocą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum