Wysłany: 2007-04-05, 21:50 elektryczne szyby
jak wyciagnac mechanizm podnoszenia szyb kiedy silnik jest padniety i szyba podniesiona do gory? chodzi o to, ze tam sa takie uchwyty ktore trzymaja szybe i nie moge dostac sie do nakretki, zeby poluznic uchwyty. mozna w jakis sposob recznie zsunac szybe? dzieki
...ja bym zrobił tak, odkręcił cały mechanizm od konstrukcji drzwi i całość delikanie powinna Ci opaść w dół, później już powinieneś dać radę odkręcić łapki trzymające szybę ... Pozdro
Silnik: z przodu Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 04 Sie 2006 Posty: 1419 Skąd: Goleniów
Wysłany: 2007-04-06, 08:42
smakubaku, przerabiałem to przed wczoraj też miałem szybę u góry odkręciłem mechanizm opuściła się gdzieś 2 cm i z dużym wysiłkiem wepchnąłem łapę z kluczem oczkowym i troszku poluźniłem te śruby i szyba wyszła z tych chwytaków było ciężko ale dałem radę wiec musisz próbować dostać się do tego kluczem (może dłuższy klucz)
Jest prostszy i lepszy sposob trzeba przy silniku odkresic ta czesc metalowa taki szary kolor w ktorej wirnik siedzi. Przykrecone to to jest ma 4 sruby. Jak je odkrecimy to mozemy sciagnac to i dostaniemy sie do wirnika. I wtedy krecimy tym wirnikiem w odpowiednia strone jednoczesnie dociskajac szybe w dol i ladnie opada tyle ile chcemy nawet do samego dolu
Wysłany: 2007-04-06, 18:01
czy ty mowisz o srubach ktore pokazuje na zdjeciu czerwonymi strzalkami?
jesli tak to do dwoch gornych nie ma dostepu, bo zaslania je blacha do mocowania do drzwi, ktora z kolei jest do odkrecenia tylko od tylu zaznaczona zielona strzalka. wiec kiedy silnik masz na wierzchu to spoko, mozna to zrobic ale kiedy calosc jest w drzwiach?
Hmmm no dokladnie o tych srubkach mowie. Ja to robilem w drzwiach tylnych i tam jest dostep w przednich sie nie przygladalem i myslalem ze jest tak samo
W tym przypadku teraz nic juz wiecej nie pomoge. Musialbym widziec to na oczy i pomacac to moze bym cos wymyslil a tak nic do glowy mi nie przychodzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum