Wysłany: 2011-04-30, 20:28 Ventolot made by "szefuniopaslek"
Witam wszystkich vętkarzy!!
Zacznę od tego ze ventylek miał zostać sprzedany przez rodziców ale na to nie pozwoliłem i postanowiłem się nim zaopiekować.
Wiec samochodzik młody i pełnoletni gdyż dopiero co 18 skończył Został sprowadzony z niemiec i rodzice byli pierwszymi właścicielami w Polsce wiec można powiedzieć ze jestem drugim. Wyprodukowany został w 1992 roku i tak jakoś się trzyma do dnia dzisiejszego no i miejmy nadzieje ze jeszcze trochę posłuży.
Nie będę się rozpisywał co jest w wyposażeniu gdyż sami wiecie i podobne macie (Jesteśmy w internecie wiec nie będę podawał niektórych informacji dla bezpieczeństwa mojego i ventki:)
Silniczek 1.9 TDI 75KM (Igiełka, złoty osiemdziesiąt lekko poleci)
El. hiperdach
szyby na korbke
wspomaganie
itd.
Do tej pory w autku nic nie było robione po za wymienianiu opon, oleju, wycieraczek...
A co do planów to są mega ambitne, dwa dni temu podwozie zostało naprawione no i trochę kasy już poszło.
Tuning zaczynam od lipca i jeżeli tylko będą pieniążki to będzie się działo. Z racji że się za bardzo nie znam na samochodach to będę potrzebował waszej pomocy, mam nadzieje ze zrozumiecie i pomożecie.
Kilka zdjęć jak to cacuszko wygląda (na razie).
A tutaj Ventolot w Raczkach Elbląskich (najniższym punkcie w Polsce) i Na stacji benzynowej w gdańsku przed lotniskiem.
Silnik: Pasek 1,9TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3791 Skąd: Stare Iganie
Wysłany: 2011-04-30, 21:13
może się i zgadza ale motor 1,9 TD z 75 KM to był Turbo Diesel a te motory z co mają 90KM i 110KM to sa dopiero 1,9 TDI więc się nie sprzeczaj bo masz Turbo Diesla który na każdej mieszance ropnej pojedzie
Z tego co wiem to samochód tak już wyglądał od kiedy rodzice go kupili, a co do przygód to brat miał jedną, lekko puknął golfa ale tylko lampa się stłukła, źle zmontowali i teraz paruje no i poszły zaczepy w grilu nie wiem jakim cudem.
Jak dla mnie to to wygląda jak zwykły zderzak od venta bez hokeja. No ale wy tu jesteście fachowcami
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2011-05-01, 19:17
zdes od golfa ale mniejsza w to bynajmiej łatwy dostęp do hokeya maluj grill w kolor auta szeroki hokey ogarnij koło lekko na glebe i bedzie gucio gdzie nie gdzie smoked i bedzie gucio No i do MK na spota
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Tak w ogóle to po czym poznaliście że to jest zderzak od golfa ? Bo ja w ogóle nie widzę różnicy, pewnie dlatego że się nie znam no ale nie widzę różnicy
Zderzak od vento ma 4 żeberka a od golfa 6 , różnią się jeszcze kratkami tymi po bokach na dole, do vento hokej jest dłuższy i pod zdeś golfa nie podejdzie ani odwrotnie no i jeszcze zdeś vento jest minimalnie bardziej wysunięty do przodu ale za to do swojego zderzaka łatwiej i taniej Ci będzie szeroki hokej dorwać
szefuniopaslek, nie jestem pewien ale ostatnio widziałem Twoje wozidło w gdańsku i nawet chyba jechaliśmy obok siebie na główne przelotówce do Sopotu Wersja jest jak to sie mowi rozwojowa ale powoli i do przodu i bedzie git
A bardzo możliwe bo samochód często kursuje do gdańska na lotnisko więc wszystko możliwe. Ostatnio w gdańsku był jakoś w maju
Ventyl wygląda tak bo nie ma kto się nim zaopiekować.
Od 4 jestem w Polsce to zacznę robić samochód.
Plan to zrobienie frontu, lakiernik, odświeżyć koło w półtora tygodnia żeby ventyl jakoś wyglądał do vw w pasłęku. (w tym mam wesele)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum