Witam!
Mam problem padło mi podnoszenie przedniej szyby od pasażera. Myślałem że to podnośnik więc kupiłem nowy i wczoraj wymieniłem, niestety nie działa dalej Więc zostaje silniczek. Zdemontowałem go i rozebrałem na połowie tej płytki z różnymi scalakami (czy czymś tam) jest tak jak by coś czerwonego się wylało. Czy to może jakiś kondensator się wylał ? Czy da się to jakoś naprawić ? Ile kosztuje nowy silniczek lub używany ? Gdzie kupić ?
P.S. Jak naciskam sterowanie szyb jest tylko pstryczek ale sinik nie działa, może to coś innego niż silnik od podnośnika ?
P.S. Jak by ktoś miał taki silniczek na sprzedaż to jestem zainteresowany bo szyba trzyma się na taśmie i nie wygląda to zbytnio, poza tym wystarczy nożykiem przeciąć taśmę i już auto otwarte
To kupiles podnosnik bez silniczka?? Dziwne posuniecie bo jesli nie bylo slychac silnika ze dziala to skad pomysl ze to podnosnik:P To czerwone ro moze byc taka izolacja sciezek bo u mnie w tylnych szybach tez czerwono bylo z tego co pamietam:P Sprawdz najpierw we wtyczce od silnika czy dochodzi prad i zterowanie od wlacznika. Jak nie wiesz jak to wyciag silnik z lewych drzwi i go podlacz. Jak dziala to silnik lub uklad jak nie to kable pewnie przy przejsciu z samochodu do drzwi.
Jak masz sciagnieta plytke to mozesz silnik na krutko sprawdzic. Z tej plytki wychodza w strone silnika dwie blaszki takie ktore przekazuja napiecie na silnik. Podlacz tam + i - z aku tylko do silnika nie do plytki. Jak sie kreci to plytka jak nie to slinik. Jak nie bedziesz wiedzial o co biego to mam spalon silnik z tylnych to chyba to samo to pstrykne fote i pokarze co i jak. Albo ty zrob to na niej ci zaznacze gdzie podlaczyc zeby silnik sprawdzic.
Silnik: z przodu Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 04 Sie 2006 Posty: 1419 Skąd: Goleniów
Wysłany: 2007-04-05, 14:03
Jak naciskam przycisk od szyb to jest pstrykniecie wiec napięcie najprawdopodobniej dochodzi. Sprawdzę tak jak mówiłeś ten silnik A jeszcze pytanie czy silniki z prawej i lewej strony są takie same ?
sa rozne a roznia sie tym ze jeden jest odbiciem lustrzanym drugiego i tyle albo az tyle bo praktycznie nic nie pasuje z jednej strony do tego z drugiej
Ja miałem tak samo pstrykało i nic pozatym sie nie działo, okazało sie ,że sterowanie było dobre tylko silniczek był spalony ale to łatwo sprawdzić jak sciągniesz sterowanie jest otworek w którym sa styki trzeba powąchac bo jak jest spalony napewno wyczujesz spalenizne. I tak i szukałem i szukałem bo na szrocie jak wogóle mieli to z mechanizmem podnoszenia za 400zł-450zł az znalazłem sam silniczek bez sterowania na allegro za 75zł z tym ze po zamontowaniu ręce mi opadły silniczek działał tylko ze sterowaniem cos sie podziało tzn przestało pstrykac i suma sumarum dalej nie chodzi chodz silniczek jest dobry tak więc lepiej kupić kompletny silniczek ze sterowaniem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum