Po wielu bojach z zaciekająca podsufitką i wykluczeniu przeciekającego szyberdachu, znalazłem źródło przecieków. Okazało się, że to przednia szyba na łączeniu z dachem ma małe nieszczelności. Czym to połatać? Czy silikon to dobre rozwiązanie? Napakowałbym w ten rowek co jest między dachem a szybą.
no od środka tak ale to dużo zabawy z wycinaniem kleju, a ta listewka nie połamie się jak zacznę ją wyciągać bo jakaś taka nie zabardzo, popękana jakby.
nie chce strzelac bo nie pamietam ale zawsze ja daja na spawane elementy ale to tez powinno byc dobre bo napewno Ci sie lakier rozwarstwil od blach i pod lakier woda wchodzi jak u mnie
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2011-07-27, 16:40, w całości zmieniany 1 raz
kiedyś gościu pisał na forum golfa że uszczelnił taki przeciek Hermetykiem. Czyścił, kleił klejem do szyb i dupa ciekło dalej. Rozcieńczył Hermetyk rozpuszczalnikiem naładował strzykawkę i ładował pod ta listwę plastykową aż do środka auta wpływało. Wyschło i przeciek zniknął więc może jest w tym jakaś metoda
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum