Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-05-07, 19:35
kosmi napisał/a:
Jakie koloru moge mieć podświetlenie postoju i podczas jazdy
Jeśli chodzi o postojówki (dobrze zrozumiałem ) to możesz mieć białe....te zwykłe postojówki trochę na zółtawo dają, więc musisz szukać typowo białych.
Postojówki musza być białe...ewentualnie żółte-selektywne, ale w tedy muszą byc połączone ze światłami mijania i drogowymi także o barwie żółtej-selektywnej
A o neonach to nic nie napisze gdyż nigdy ich nie miałem.
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2009-05-07, 19:36, w całości zmieniany 1 raz
postojówki powinny a raczej muszą być białe lub żółte
sam mam diody( ksenon ) i nie jest to biały kolor raczej błękitny ale napewno nie niebieski
zaś neony sa zabronione jeśli chodzi o podwozie to nie bezpieczne
dla przykładu podam że się przestraszyłem (strasznie!! ) jak mijałem wieczorem auto (poza miastem) i jak mnie mineły jego przednie światła nagle coś niebieskiego mi mignęło koło auta , uwiezcie lub nie ale w pierwszej chwili chciałem odbić w prawo dopiero po chwili dotarło że gostek naj prawdopodobnie miał ŚWIECĄCE WENTYLKI w kołach.
Ta z aukcji pasuje jak najbardziej jako zwykla postojowka P&P.
ALE: swieci z poswiata niebieskiego (bardzo zimna biel), a po miesiacu masz z nich stroboskopy... : / Przerabialem to u siebie.
Pozniej kupilem tego rodzaju: http://moto.allegro.pl/it...140_stopni.html
I te swieca juz 5 miesiac i swieca kolorem bialym.
Idealem bylyby diody SMD bo one swiecilyby na super bialo ale kosztowaly 3x tyle co zwykle LEDy.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Diody nie mają idealnie białego światła ja właśnie mam takie diody (świecą na błękitno) na razie nie miałem problemu zpolicją ale ja dodatkowo dolutowałem drugą taką diodę ustawiona na bok (pierwsza swieci normalnie a druga dokładnie w bok) przez co jest o połowe jaśniej w lampie niz tylko na jednej.
A co do tych niebieskich lamp to zależy od żarówek jak kupisz jakieś z marketu za grosze niebieskie to i będa świecić na niebiesko a widocznośc mizerna!! ja mam niby lepsze zarówki świeca na biało (nawet bardzo mimo dobrze ustawionych świateł zdaza sie ze mi migają światłami) ale jak auto jedzie z przodu widać jakby lampy świeciły na niebieskawo.
Polecam te zarówki http://www.allegro.pl/ite..._nowosc_h4.html
I niech ktos powie ze vento ma kiepskie światła
U mnie byly na cienkie wsuwki, nie na okragle bolce.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 42 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2009-05-10, 11:54
Ja mam postojówki białe diody, które bardzo jasno świeca, mocowanie mam na wsuwki. A żarówki zakupiłem philips blue vision, dają bardzo jasne białe światło, miłe dla kierowców jadących z przeciwka. Tylko mam problem z ustawieniem lamp, lewa lampa świeci wyżej. Nie wiem ja ja obniżyć, może ktoś pomoże?
Jak krzyzaka wsadzi..... Kiedys pisalem o tym na forum. Trzeba wyjmowac reflektor zeby krzyzaka wsadzic bo tak jest tam "nadupcone", ze dlon sie ledwo miesci. A regulacja wysokosci (nie lewo-prawo) jest schowana za wzmocnieniem(?) nadkola.
tak dokładnie ja srubokretem utawiałem a co do diod Led swieca 3 mies a pieski sie nie czepiaja jak na razie mam jeszcze zamiar na podswietlenie tablicy wsadzic
ja mam w planach zostawić normalne żarówki tylko w halogenach, przeciw mgielnych tył i przednich światłach już prawie wszystko mam wymienione na ledach do realizacji zostały kierunki i światła cofania
TAM
BEDA PASOWAŁY LEDY BO WŁASNIE MAM FAJNY POMYSŁ
Więc mam pytanie jaki założyłeś przerywacz na kierunki , wiem że orginalny nie może być
Poleć jakiś bo ja nie bardzo się mogę zdecydować ,czy kupić regulowany czy nie by dobrze migały kierunki.
adam-358, WIESZ NIE WIEM NI ZMIOENIAŁEM TEGO NAWET NIE WOEM KTÓRO TO ALE JA MAM NA ZBYCIU Z POASSATA B3 JA SIE NADADZA masz tutaj linc moze akurat cos z tego wbierzesz ale troche drogo http://www.autopik.pl/kat...wskazow,1133885
Ostatnio zmieniony przez FWD350 2009-05-20, 19:16, w całości zmieniany 1 raz
do kierunków led przerywacz musi być elektroniczny bo led ma mały pobór rądu wiec na orginalnym migały by bardzo szybko ( tak jak migają jak się przepali jakas zarówka z jednej strony)
To co podałeś to do zwykłych żarówek
powino być coś takiego no i cena przyjemniejsza http://www.allegro.pl/ite..._nie_tylko.html
Ostatnio zmieniony przez adam-358 2009-05-20, 19:22, w całości zmieniany 1 raz
no widzisz ja nie wiedziuałem o tym a znalazłem to na necie to podałem linc a sam sobie poradzia les swietnie tylko ciekawie jak to długo bedzie działac
haha wczoraj w lasnie nie wiem czego zrobił mi sie stroboskop z z djiody postojowej haha ale był ubaw lewa swieci a prawa migaco to znaczy ze dioda sie kończy??
Mnie miglay obie. Ciekaw jestem ile czasu tak jezdzilem bo zwrocilem na to uwage przypadkiem kiedy parkujac samochod pod domem przelaczylem na postojowki zeby nie swiecic sasiadom a potrzebowalem spisac dane z licznika. Patrze a tu stroboskopy
Btw. sa do kupienia diody LED, ktore oryginalnie zachowuja sie jak stroboskop. Ja wies tuningu nie polecam
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 42 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2009-05-25, 22:11
Ja tak miałem ale z podświetleniem tablicy. W rurce było po 6 diód, więc dawało ostro, w sumie to któregoś wieczora zuwazyłem w lusterku że coś ostro miga mi z tyłu. Po paru sekundach patrzenia na to miałem dość, oczy nie dawały rady
ja podepne sie pod temat i mam takie pytanko czy jeżeli posiadm kierunkowskazy clear i zainstaluje w nich postojówki to mogę tak na legalu jezdzić czy nie
Wysłany: 2011-07-28, 21:44
Migal1 napisał/a:
ja podepne sie pod temat i mam takie pytanko czy jeżeli posiadm kierunkowskazy clear i zainstaluje w nich postojówki to mogę tak na legalu jezdzić czy nie
Nie do końca jest to legalne, ale jeszcze nie słyszałem aby komuś z vag-podkarpacie zabrali za to dowód.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum