Wysłany: 2011-08-06, 23:04 duży problem z drzwiami
Witam!!!
Wiem że ten temat jest na forum ale ja mam jakby troszkę inny, wiec dziś podłożyłem podkładkę pod drzwi w celu ich podniesienia lecz albo za dużo się podniosły albo za mało potem jak się mniej więcej udało to za duże szpary były ale obcierania o błotnik z likwidować nie moglem wiec zostawiłem to wszystko. na dole są foty może wy coś mi poradzicie bo sił już do nich nie mam;/
r5.JPG drzwi na 1 zamku
Plik ściągnięto 3599 raz(y) 19,2 KB
xxx.JPG na dole od staja a na górze sa (wepchnięte)
kolego właśnie próbowałem i potem jak te podkladkę dałem na dole to później miałem problem z tym zatrzaskiem co drzwi zamyka na słupku jak za czołem go regulować to za czeły się szpary robić tak jak na obrazkach jak już niby było "dobrze" to znów przód był źle ale jak bym nie zrobił to i tak ocierało o błotnik a znowuż jak zrobiłem żeby nie opcierało to wogólę poezja się zrobiła. i nie wiem czy czasem jakiegoś lepszego blacharza żeby on mi może jako pomógł bo sam nie dojdę a nie chce czegoś spierdzielic.
Tak w zasadzie do dopiero teraz zaczołem się zastanawiać czy on nie był bity bo problem opuszczonych drzwi jest z oby dwóch stron tylko przód, i prawa strona tylko opciera i na dodatek lewy blotnik rdza
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2011-08-08, 22:22
kikan82, ja się z tym ustawianiem bawiłem ale ciężko opisać to konkretnie bo trzeba równocześnie ustawiać i zawiasy i zamek, a jeśli chodzi o zawiasy to może nie starczyć dawanie podkładek między zawias a drzwi, trzeba też czasem przestawić zawias na słupku przednim a żeby go odkręcić trzeba zdjąć drzwi. Ja się długo bawiłem sprawa znacznie się uprościła jak zmieniłem zawiasy na dobre bez luzu ze szrotu (najlepiej brać z prawych drzwi sa mniej zużyte tylko muszą być symetryczne czyli takie http://allegro.pl/golf-ii...1730827441.html )
kolego może tak troche głupi sie wypowiem ale jak zawias może luzu dostac przecie to szywne jest?xd a jezlei odkrece zawiasy i zaloze nowe to nic nie powypada od tych zwiasow??
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2011-08-10, 22:13
nie spotkałem nowych. Zawias dostaje luzu bo się zuzywa jak wszystko. Niec nie powypada ale trzeba miec troche wprawy, najlepiej wymieniać w dwie osoby - jedna podtrzymuje drzwi bo można łatwo je obić bo bokach więc jesli nie czujesz się na siłach nie zabieraj się za to
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum