Gaz i tylko gaz. Fakt, nie wszystkie silniki podobno go lubią. Podobno najlepiej go lubią monowtryski 8V, jak opel czy vw. Ale to wszystko podobno. Do każdego silnika dobry gazownik powinien umieć dobrać odpowiednią instalację i ma hulać
Czy disel może być alternatywą dla LPG? Myślę że może ale tylko tak do 1998. Np. opla (czy isuzu) vw (1.6 z golfa 2, 1.9 tdi - a jakże ) silniki mercedesa, fiatowski jtd...
To co zaczeli produkować po 1998 to już nie slniki tylko jakieś wynalazki.
Po za tym. Jak jeżdzę na gaz to znaczy ze jestem zadowolony i dalej bede jezdził na gaz. Jak jeżdże na ON to znaczy że jestem zadowolony i/lub mam źródełko i dalej będę jeździł na ON
Jeśli jeżdżę na benzynę... nie no tutaj nie rozumiem i mimo najlepszych chęci nie wykombinuję nic
no ale technologia początku lub środka lat 90, domyślam się że jest to stare dobre 1.9 tdi co w ventkach i golfach 3 jeżdzi wiec sie nie czepiaj
co seba, SKŁANISZ SIĘ ku on?
No właśnie moim drugim autem będzie albo civic 5 1.6 w gazie albo venciak 1.9 tdi - właśnie ze względu na źródełko. Ale bardziej skłaniam się ku hondziance
Ostatnio zmieniony przez sprite 2011-08-09, 20:16, w całości zmieniany 1 raz
Ja już się dawno skłoniłem, od ponad roku śmikam ON-iaczem
Bora, jak w opisie, TDI, najlepsze 90 koni łopatologiczne. W Ventkach to nie chulało, bo to nowsza konstrukcja, ale równie niezawodna
Jak nie hulało jak hulało. Przecież i tu i tu 90 koni. A to są porządne konie niemieckie, a nie jakieś francuskie chabety Jeden porządny niemiecki koń ciągnie tyle co francuskie 3... i w tym miejscu serdeczne pozdrowienia dla spyro
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2011-08-09, 22:24
i tu się z Wami zgadzam..... TDI ma sens, ale własnie przy motorach typu 90KM, gdzie nie było pompowtryskiwaczy i kół dwumasowach.....powyżej tej mocy jest lekkie nieporozumienie.....przy przebiegach do 300 tys km, ciezko jest mówić o oszczednosciach Tańsza w eksploatacji jest uturbiona benzyna z dwumasem bez gazu niż TDI z dwumasem....niestety
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum