Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2011-04-03, 21:11
Ja takie cuś raz robiłem. Prosta sprawa, kupujesz np taki splitter (tylko musisz sprawdzić czy Twoje dekodery są na liście obsługiwanych): http://allegro.pl/splitte...1491945289.html
No i musisz mieć konwerter (np. http://allegro.pl/konwert...1533003468.html ) na antenie z tyloma wyjściami na ile pokoi będziesz dzielić sygnał. Odpowiednią ilość kabla antenowego, telefonicznego i końcówek tel. Jakbyś kupił gotowy kabel tel. to on ma przeważnie inaczej kabelki we wtyczce ustawione i trzeba od nowa "zarabiać" końcówki. Po powierceniu dziur w ścianach i przeciągnięciu kabli wkładasz (przy wyłączonym zasilaniu) kartę C+ do splittera i karty klienckie z podłączonymi kabelkami tel. do dekoderów, podłączasz prąd do splittera i oglądasz w jednym pokoju romansidła a w drugim
Naprawdę prosta sprawa. W każdym zestawie splittera jest instrukcja obsługi napisana "po ludzku" na pewno sobie poradzisz
Czy kupując TV na kartę (np. "n"), i mając tą kartę startową, uaktywnioną w dekoderze HD, jest możliwość włożenia tej karty do innego dekoderu, np. bez HD, ale też w "n"
Silnik: ABS Pomógł: 5 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Lis 2006 Posty: 315 Skąd: internet
Wysłany: 2011-08-06, 11:44
sebastian napisał/a:
Czy kupując TV na kartę (np. "n"), i mając tą kartę startową, uaktywnioną w dekoderze HD, jest możliwość włożenia tej karty do innego dekoderu, np. bez HD, ale też w "n"
telewizja N to dekoder jest sparowany z karta tak samo jak Polsat
ale TNK karta będzie działać z każdym dekoderem co obsługuje system Conax tylko musisz sobie liste tez wgrac pod TNK
Kup sobie dekoder Fx7600 i bedzie Tnk chodzic
Silnik: ABS Pomógł: 5 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Lis 2006 Posty: 315 Skąd: internet
Wysłany: 2011-08-08, 01:52
Cytat:
Cytat:
Karty tnk hd tez sa sparowane z dekoderem.
jezeli niechcesz miec hd to Fx ci wystarczy i karta nie jest parowana z dekoderem
tylko wazne jest to czy miales kanaly hd bo jak miales hd to dekoder jest sparowany z karta
I jeszcze ostatnie pytanie...
Czy długość kabla sat. ma znaczenie? Czy 10, a 20 metrów problemem nie będzie?
A jakość kabla? Czy ten oferowany w całych zestawach spełni dobre wymagania? Niby napisane jest coś o 0.1dB, ale zbytnio nie w temacie jestem...
A w ogóle to zamówiłem telewizor z wbudowanym modułem nCAM do odbioru n-ki na kartę, więc tuner będzie jako wbudowany na tym złączu, i jeden pilot tylko. Pozostaje mi tylko nabyć czaszę i konwerter (wezmę twin, co dwie satelitki łapać będzie).
Wysłany: 2011-08-09, 22:38
sebastian napisał/a:
I jeszcze ostatnie pytanie...
Czy długość kabla sat. ma znaczenie? Czy 10, a 20 metrów problemem nie będzie?
A jakość kabla? Czy ten oferowany w całych zestawach spełni dobre wymagania? Niby napisane jest coś o 0.1dB, ale zbytnio nie w temacie jestem...
A w ogóle to zamówiłem telewizor z wbudowanym modułem nCAM do odbioru n-ki na kartę, więc tuner będzie jako wbudowany na tym złączu, i jeden pilot tylko. Pozostaje mi tylko nabyć czaszę i konwerter (wezmę twin, co dwie satelitki łapać będzie).
nie wazne dlugosc kabla,co do telewizora to bedzie dzialac
A kabel ten można łączyć ze sobą, w sensie sztukować go za pomocą tych końcówek? Pojawia się znacząca strata sygnałów? I czy kabel za 2.50/metr, a np. 4 zł ma jakieś znaczenia? Czy każdy z nich będzie równie dobry niezależnie od ceny?
Wysłany: 2011-08-09, 22:52
sebastian napisał/a:
A kabel ten można łączyć ze sobą, w sensie sztukować go za pomocą tych końcówek? Pojawia się znacząca strata sygnałów? I czy kabel za 2.50/metr, a np. 4 zł ma jakieś znaczenia? Czy każdy z nich będzie równie dobry niezależnie od ceny?
im bardziej miedziany tym lepszy, mozna laczyc sa takie specialne koncowki co mozna laczyc kabel
Podłączyłem dzisiaj wszystko, telewizor i "n"-kę. Długo szło ustawianie, ale jakoś się udało.
W telewizorze mam wbudowany tuner satelitarny (Sony KDL-32CX525), enkę mam na karcie CI, wkładaną bezpośrednio w TV, więc żadnych osobnych dodatkowych tunerów już nie potrzeba. Ale do rzeczy. W opcjach tv jest możliwość wyboru preferowanego satelity, jako tej enki, albo ogólnego, czyli ogólnodostępne, jakie są na astrze albo HotBirdzie. Jednak gdy wybiorę te ogólnodostępne to mi nic nie widzi. Ani nie pokazuje sygnału, ani satelity ani żadnych programów, pomimo, że ustawione jest już dobrze i z enki coś tam odbieram. A konwerter mam podwójny do odbierania z dwóch satelit. Da się jakoś obejrzeć te pozostałe ogólnodostepne kanały z którejkolwiek satelity oprócz samej enki? Gdy ta kartę od enki wyciągnę z telewizora to nic nie ma, tylko albo kablówka, albo naziemna.
I drugie pytanie - enkę mam na kartę (HD). Dzisiaj ją uaktywniłem, po czasie piwerwsze kanały zaczęły mi wchodzić. Ale z tego, co zauważyłem, to weszły mi tylko te, które są dostępne za darmo, a pozostałych, jak polsat, tvn itp. nie ma. Niby na tym zestawie startowym napisane jest, że 3 miesiące jest na start. Ale czy to razem z tymi wszystkimi kanałami to się tyczy, czy trzeba od razu zapłacić te 20 zł, żeby mieć wszystko, a tylko przez te 3 miesiące będę mógł oglądać te bezpłatne kanały? rzekomo pełna aktywacja zakończy się po 48h, ale te kanały jak weszły tak juz są i nic więcej nie przybywa...
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2011-08-14, 11:07
A ja mam umowę z Cyfrą do końca marca przyszłego roku i ..... rezygnuję Nie będę płacił bo i tak mało oglądamy z żonką a 50 PLN miesięcznie idzie. Będę za to korzystał z cyfrowej tv naziemnej. Na razie jest 14 kanałów ale będą dodawać nowe i to za free
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2011-08-14, 22:20
Aby dostać pełne uprawnienia trzeba zostawić włączony tv na kanale MGM HD czy jakoś tak. Wtedy karta dość szybko zostanie uaktywniona.
Karta dostanie aktywacje, to kanały zostaną odblokowane.
A w jaki sposób konwerter powinien byc ustawiony? tak, jak teraz mam:
czy może na drugie mocowanie jego? Dodam, że na chwilę obecną ustawione jest wszystko dobrze, na HotBird'a, jednak nie mogę złapać jednocześnie i Astry. A nie chcę nic ruszać, żeby nic się nie pochrzaniło...
Chcę kupić jakiś tuner telewizyjny zewnętrzny. Nie taki pod komputer, ale coś w stylu jak tunery do "n"-ek, czy Cyfry. Czy jest jakaś możliwość podłączenia go do komputera bez dodatkowego tunera telewizyjnego w komputerze? Nie mam zamiaru nagrywania nic, bo tak to wiem, że i tak się nie da, jedynie tylko do oglądania programów i niczego więcej. Jak to podłączyć, czy bezpiśrednio do monitora (posiada dwa wyjścia dvi i vga, czy pod kartę graficzną?
Koledzy podpisałem dzisiaj nową umowę w cyfrowym polsacie z nowym dekoderem HD i mam pytanko w jednym pokoju mam tez CP na oddzielnym abonamencie i dekoderze ale chciałem mieć u siebie pokoju zakupiłem konwerter na 4 tel ale u siebie mam monitor od kompa i dekoder podłączyłem przez kabel euro i trochę śnieży obraz i tutaj mam pytanko czy to tak będzie czy może wina kabla?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum