Anteny same w sobie sie starzeja, Czasem sprawdzam miarka SWR w radiu bo mam taka mozliwosc. Kiedys przecial mi sie kabel na klapie. Oplot zwarl sie z zyla.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: AEY Pomógł: 3 razy Wiek: 45 Dołączył: 03 Mar 2010 Posty: 406 Skąd: WPU
Wysłany: 2011-03-08, 19:33
ja śmigam na radyjku tti tcb-880 z anteną sirio super carbonium na moje potrzeby jest akurat antena zamontowana na stałe bo dwie poprzednie zagineły w niewyjaśnionych okolicznościach jak bedę kupował antenę w przyszłości to będzie sirio turbo 5000 co prawda 2m długości ale wymiata nie samowicie z tym radiem bo testowałem ją przez tydzień jak szwagier pojechał do niemiec,
Silnik: AAM Pomógł: 4 razy Wiek: 36 Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 333 Skąd: Joniec / Warszawa
Wysłany: 2011-03-13, 17:06
krzeszak napisał/a:
Ferbus napisał/a:
gdyż ponieważ ma RF Gain`a
Ferbus, cóż to jest
To jest regulacja czułości radia. Jak będzie zbierało za dużo śmieci, czyli będzie trzeszczało, to można sobie przykręcić czułość co zmniejszy trzaski, szumy...
czyli lepiej wziąć Alana 109 czytam trochę po necie i fakt co nie którzy piszą ze 199 jest bardzo czulą i potrafi szumieć, szczególnie w mieście i nie ma czym tego podregulować
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Silnik: AEY Pomógł: 3 razy Wiek: 45 Dołączył: 03 Mar 2010 Posty: 406 Skąd: WPU
Wysłany: 2011-03-13, 18:39
krzeszak, ja bym ci proponował taki zestaw http://allegro.pl/cb-radi...1495189469.html fakt cena wyższa ale radio z wyższej półki niż alan i ma więcej przydatnych funkcji takich jak np. ANL (redukcja szumów) i LOCAL zmiejszenie zasięgu radia o połowę (przydatne w mieście) i gruszką sie pobawisz
Ostatnio zmieniony przez twety100 2011-03-13, 18:43, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: AAM Pomógł: 4 razy Wiek: 36 Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 333 Skąd: Joniec / Warszawa
Wysłany: 2011-03-13, 18:40
piechu43 napisał/a:
Kamil, kolega Ferbus, ma rację, to jest przydatne
Alan 109 ma tą funkcję i ten zastaw jest w naprawdę dobrej cenie,
tylko nie wiem co do bata nie znam marki
Marki Sirio nie znasz? Jest ml Presidenta, Midlanda i Sirio (jeśli chodzi o oryginały).
Sirio jest lepiej wykonana od Midlanda, co prawda Midland jest nieco dłuższy bo ma 163cm, a Sirio faktyczne 145cm, ale na dobrą sprawę to są prawie takie same anteny.
W tym przypadku co kto woli
Ja mam AS-100 od Sirio i chwalę
A radio tak jak mówiłem Alana 109, ma ono też filtr anl (nie wiem jak w 199) i nie ma FM, ale w PL to nie przydatna opcja bo praktycznie każdy nadaje w AM.
twety100 napisał/a:
krzeszak, ja bym ci proponował taki zestaw http://allegro.pl/cb-radi...1495189469.html fakt cena wyższa ale radio z wyższej półki niż alan i ma więcej przydatnych funkcji i gruszką sie pobawisz
Mam to radio i chwaliłem do puki nie przyjarałem końcówki mocy (pierdzielony hustler... ) ale tak jak napisałeś to już inna kasa...
Ostatnio zmieniony przez Ferbus 2011-03-13, 18:42, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2011-03-13, 19:03
krzeszak napisał/a:
Nie no decyzja padła na ALAN tylko nad modelem jest dylemat 109 czy 199
Po mojemu to nie ma co się zastanawiać i brać 109 z tej aukcji co Ci podałem. No chyba że znajdziesz jeszcze taniej, albo wolisz ML od Midlanda.
Z tego co mi się o uszy obiło to Sirio ma jeszcze podobno lepszy magnes.
Kupuj chłopie, kupuj
twety100 napisał/a:
ono strasznie nie lubi badziewnych anten u mnie śmiga z sirio i jest gicior
No to przekonałem się na własnej skórze... zresztą opisałem to zajście kilkakaście postów wyżej
pzdr.
Ostatnio zmieniony przez Ferbus 2011-03-13, 19:05, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2011-05-11, 15:47
A ja w końcu zmieniłem swoje TTI 881 na Harrego II ASC
Kurde, z tti byłem zadowolony (prócz końcówek mocy), ale teraz różnica jest KOLOSALNA (na korzyść presidenta).
ASC mam nie poprawione, ale i tak jestem zadowolony ze zmiany, w najbliższym czasie wysyłam do Sinad`u na modyfikację
Wysłany: 2011-08-20, 23:59
Dziś pozbyłem się mojego zestawu - President Harry II ASC oraz antena Sirio ML-145, sprzedałem za 350zł...
Teraz czekam na nowy zestawik:
President Valery made in Philippines + Sirio Delta 27.
Antenka montażowa, helikalna, 95cm (odbiór porównywalny z ML-145, nadawanie lepsze od AS 100).
Bacik leci w dziurkę - tak, tak będę kaleczył swój Ferbowóz antena będzie z tyłu dachu.
Mam nadzieję że wszystko dotrze do mnie w tygodniu i będę mógł zamontować antenę w weekend.
Postaram się sporządzić fotorelację z montażu
Pzdr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum