Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2011-09-17, 22:47
Ja używam Play na kartę. Kupiłem taki zestaw http://www.play.pl/pl/ofe...pcje/index.html i jestem bardzo zadowolony. Ja go używam głównie na imprezach czyli nie jako główny internet i na prawdę muszę grać na niezłym za żeby nie było zasięgu Koszty.... ile doładujesz tyle masz i to jest najfajniejsze
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: AAM Pomógł: 4 razy Wiek: 36 Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 333 Skąd: Joniec / Warszawa
Wysłany: 2011-09-19, 15:32
Ja będę testował od 23,09 tego całego Huawei cz jakoś tak z internetem mobilnym w Play, więc mogę się później wypowiedzieć, tylko że to z poziomu telefonu i na kartę jest...
bradley,
No to żeś mnie zabił tym linkiem, nawet nie wiedziałem, ale jestem miło zaskoczony.
Mam netbooka MSI U160 DXH i ma modem 3G w środku. Ale nie mam pewności, czy działa on w częstotliwości 900 MHz, a w specyfikacji nie ma nic napisane, ba! nawet nie ma podane jego nazwy. Tyle tylko, że huawei (czy jak to tam się pisze). Jest gdzieś możliwość tego sprawdzenia?
Jak "huywej" to istnieje duza szansa, ze bedzie dzialac. Model mozesz sprawdzic w menedzerze urzadzen (win7). Pozniej wpisac to w google i sprawdzic co to oblsuguje.
Sam moglbym tego uzywac przez wlozenie sima do telefonu i polaczenie z kompem, problem w tym, ze moj telefon przestal wykrywac sie jako urzadzenie usb. Baterie laduje ale nei laczy sie z komputerem A cena modemu jest troche zabijajaca
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Ostatnio zmieniony przez bradley 2011-09-20, 20:42, w całości zmieniany 1 raz
Model mozesz sprawdzic w menedzerze urzadzen (win7)
Niestety, ale nie wyświetla się nic, co prawda mam xp, ale meneger podobny. Tak też najpierw zrobiłem, później program Everest, ale dalej tylko nazwa, ale żadnego jego oznaczenia. Poszedłem do sklepu komputerowego ale cioty się nie znają. jednym słowem, jak to żeś określił "huywie"
bradley,
No to żeś mnie zabił tym linkiem, nawet nie wiedziałem, ale jestem miło zaskoczony.
Mam netbooka MSI U160 DXH i ma modem 3G w środku. Ale nie mam pewności, czy działa on w częstotliwości 900 MHz, a w specyfikacji nie ma nic napisane, ba! nawet nie ma podane jego nazwy. Tyle tylko, że huawei (czy jak to tam się pisze). Jest gdzieś możliwość tego sprawdzenia?
Ten darmowy net to tragedia, co minute jest restart łącza. Oraz jest jeszcze pare innych wad. Można na różnych forach poczytać o tym cudzie. W Polsce nie ma nic za darmo, pamiętajcie o tym. Może się coś zmieni bo aero2 zostało sprzedane, Solarz chce się pozbyć problemu :/.
2 dni temu kolega z mieszkania dostal karte aero2. Hurra! Bo akurat dzien wczesniej skonczyl sie pakiet na mobilnym internecie z vectry, ktory udostepnia mi kolega (nie korzysta z tego wiec po co mialby sie marnowac ). To ze aero2 nie bedzie dzialalo na *(&@^*& E160 bylo oczywiste. Po wlozeniu karty jednak... pyta sie o kod odbezpieczajacy. 10 prob. 2razy wpisalem kod PUK i to nie bylo to
Wkladam wiec aero do telefonu (mda vario IV) zamiast sima. Szuka, szuka... nic. Nie moze zarejestrowac sie do sieci. Wkladamy wiec karte do htc wildifre. Kaszana, brak mozliwosci zarejestrowania sie do sieci. Brak zasiegu. No trudno. Mieszkamy na zadupiu to to sprawdze jak w cyntrum sprawy sie maja.
Przez cala droge autem do centrum - brak zasiegu
W koncu postanowilem, ze recznie w telefonie dodam APN. Dodalem, wchodze w przegladarke, costam laczy i... brak zasiegu ale internet chodzi.
Przeczytalem na forach ze nowa seria kart ma problemy z telefonami i nie wyswietla sie informacja o zasiegu sieci. However.. moj telefon oprocz wyswietlania kresek sygnalu obok wyswietla literke G(prs) albo H(dspa) czy E(edge). Wiec jesli literka jest to znaczy, ze zasieg tez jest pomimo... braku zasiegu a raczej "braku zasiegu".
Tak czy siak. Internet dziala, demonem predkosci nie jest bo dziala jak neo 256, ale za pol roku ma byc juz 512. Rozlacza sie co godzine ale nie jestem w stanie tego zauwazyc bo telefon automatycznie robi reconnect.
Teraz wildfire. Internet na telefonie dziala, ale nie potrafi on stworzyc sieci wifi w ktorej udostepnia sie internet poniewaz... telefon mysli ze skoro nie ma zasiegu to nie bedzie sie laczyl. Viva la windows - tam sie da A w androidzie niet
Tak mi sie spodobalo, ze jutro wypelniam wniosek i wysylam. Razem bedzie mnie to kosztowalo 30zl (20 depozyt, 7list od nich, 3 list do nich). 2,5 roku neta za darmo - calkiem korzystnie.
fajna sprawa jest z modem Huawei e173s, ma podwojna antene wbudowana i korektor sygnału, takze w miescie nawet daje rade predkosc do ok 2mbitów/s,
jezeli ktos natomiast korzysta na wsi z mobilnego to any data adu500a, on obsługuje CDMA takze tez bedzie działał
aaaa i jezeli by ktos z was posiadał firmowy internet mobilny z orange i konczy sie mu umowa, to moze dac znac na pw to moge przedłuzyc na fajnych warunkach bo weszla nowa promocja i te modemy co pisialem za 1 zl juz sa
Ostatnio zmieniony przez Hormon 2011-12-02, 13:29, w całości zmieniany 1 raz
Szukam dobrego, niedrogiego i solidnego internetu mobilnego lub stacjonarnego. Potrzebny dla mojego dziadka. Człowiek, z racji nudów, dziennie poklika sobie ze dwie-trzy godziny, poczyta jakieś wiadomości, jakiś filmik na YT sobie obejrzy, ale nie ściąga nic, nie gra, nie siedzi godzinami w sieci, tylko tak od czasu do czasu. I nie wiemy co wybrać, co by było najlepsze. Ma laptopa z Wifi. Przeglądaliśmy oferty z Plusa, Orange czy Ery, ale wszędzie praktycznie te same oferty, za 30 zł babka w Plusie oferowała neta na dwa lata w umowie z limitem 2GB. cena dość atrakcyjna, ale ten mały limit trochę mnie niepokoi, czy po prostu wystarczy... dziadko posiada także telefon stacjonarny w telekombinacji, z którego nie ma zamiaru rezygnować. Ciężko jest się zdecydować, więc może ktoś coś dobrego i korzystnego poleci dla osoby korzystającej z internetu tak od czasu do czasu, czasami trochę częściej, ale też i nie za często Po prostu żeby był na bieżąco z informacjami
sebastian, po pierwsze i najwazniejsze. Oferty ofertami ALE wez cos na probe i sprawdz zasieg. Bo czasem to samo miasto a inne osiedle i juz nie dziala.
Teraz aero2 przyspieszylo i zasysa do 50 kilo co pozwala na plynne odtwarzania filmow na yt z minimalna jakoscia za to bez limitow
Nie, no nie mamy zamiaru eksperymentować z tym aero, jeśli już to może sam dla siebie kiedyś wezmę... Miałem kiedyś z plusa na kartę. Wszystko było ok, ładnie i szybko internet chodził, ale ani się nie obejrzałem, a już mi pieniądze z konta wyparowały Zasięg z plusa np. będzie ok, poza tym w 99% komp będzie tylko w domu użytkowany, ewentualnie przemieszczać się będzie z kuchni do pokoju A jak np. wygląda sprawa z telekombinacją?
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2012-07-12, 21:56
W TP jest ogólnie ok, zimą przez tydzień mieli trochę problemów bo ponoć jakaś przebudowa była, ale już wszystko wróciło do normy. Net o dziwo nie przerywa i ciągle prędkość taka jak w umowie. Jedyną wadą jest modem, który sporadycznie lubi się zawiesić raz na 2-3 tygodnie.....czasami rzadziej, czasami nawet częściej. Pamiętam kiedyś jednego dnia 2 razy mi się zawiesił.Z Wi-Fi nie ma problemów w domu, chodź poza dom za dużo nie odejdę, być może dlatego, że modem jest na piętrze. Niby nie mam na co narzekać ale niestety mam uraz do TP za to jak postępuje z klientem.
Z aero2 to byla taka dygresja na temat "co po latach"
Mam od jakiegoś czasu w posiadaniu to Aero2 i za nic w świecie nie potrafię tego uruchomić na MSI U160DXH Nie mogę nigdzie dotrzeć do dokładnej specyfikacji, jaki tam właściwie modem 3g siedzi - nic poza HUAWEI nie jest napisane. W menedżerze urządzeń nic nie ma, program Everest też dokładnego modelu nie pokazuje, a program Mobile Partner (na którym kiedyś testowałem jakiś starter z Plusa) nie chce współpracować. Na stronie producenta MSI także żadnych informacji znaleźć nie mogę. Tak podejrzewam, że może chyba nie obsługiwać tej częstotliwości 900 MHz. Ale nie wiem, gdzie sprawdzić można to, bo już pomysłów mi brakuje. Chyba, że jakiś inny program jest do zarządzania mobilnym internetem? Jakby tam "siódemka" była, to by sprawa była prostsza, ale siedzi XP, więc trzeba sobie jakoś radzić.
Natomiast, co do samego działania AERO2 to nie mam żadnych zastrzeżeń. Wszystko działa tak, jak być powinno, prędkość utrzymuje się tak jak napisane - do 512 kilo i w rzeczywistości tak jest, więc tragedii nie ma. Jak za darmo, to nie ma co narzekać.
Nie, napisałem, że chodzi o MSI U160DXH - to jest netbook z wbudowanym modemem 3G HUAWEI. Nic więcej, poza nazwą nie mogę się dowiedzieć, jaki to konkretnie typ, żeby dowiedzieć się, czy będzie współpracował, czy też nie.
Zasięg Aero2 mam, bo na innych urządzeniach działa prawidłowo, czy to tablet czy inny modem, tylko ten netbook MSI coś nie chce łyknąć tej karty. Kiedyś coś mi się obiło o uszy z tym programem Top netInfo i spróbuję się tym pobawić. Jak nic się nie wskóra to znaczyć będzie, że ten modem Huawei się nie nadaje i trzeba będzie osobnego "palucha" dokupić.
sebastian, Wlasnie mialem ci napisac zebys zassal Top netinfo ja mam wersje 3.64 i obojetnie jaka karte czy modem zapodam zawsze sie laczy, czasami trzeba w opcjach programu pogrzebac i czasami ma schizy ze rozlacza ale smiga, smialo moge polecic. a tak apropo zapora systemu nie blokuje programow do laczenia sie z netem?? moze musisz dodac wyjatek bo tak to w zyciu sie nie polaczysz zasieg bedzie a polaczenie bedzie non stop zrywane
Ostatnio zmieniony przez hotdriver 2014-02-02, 12:48, w całości zmieniany 1 raz
Już wiem, jaki modem siedzi w tym MSI... Huawei EM770. No i wszystko jasne - sprawdziłem i niestety, ale nie obsługuje on częstotliwości 900 MHz. Dupa zbita w takim razie. Ale dzięki za zainteresowanie
Silnik: 1.6 AEE Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Lip 2009 Posty: 446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-02-02, 18:58
tez mam Aero2 jakoś od końca grudnia. działało fajnie dopóki nie spadł śnieg i nie przyszedł mróz... w domu nie pobiera danych tylko wysyła. więc myślę ze to jakiś nadajnik na osiedlu zamarzł (potwierdzi ktoś taką możliwość?). bo tylko tutaj mam problemy. na mieście działa ok. tak samo jadąc w trasie (ostatnio Warszawa-Toruń-Warszawa) wszystko było w porządku. realny koszt to wlasnie 20 depozyt i 7 zł przesyłka
U mnie AERO działa bardzo dobrze, nic się złego nie dzieje. Prędkość na zewnątrz faktycznie oscyluje w granicach 512 kbps, wewnątrz nieznacznie mniej. Tragedii nie ma, działa wyśmienicie. Jedyne koszty to te wspomniane wyżej 27 zł - 20 zł jako wydanie karty i 7 zł jako przesyłka. I to wszystko. No i musi być odpowiedni modem, żeby z tym współpracował. A co do mojego problemu z niekompatybulnością modemu EM770, to zamówiłem sobie taki, jaki powinien być, czyli EM770W - http://mixela.pl/modem-3g...wei-em770w.html I po kłopocie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum