Silnik: 1.8 B + G
Wiek: 37 Dołączył: 19 Mar 2011 Posty: 228 Skąd: SCZ in Warsaw
Wysłany: 2011-06-20, 21:54
polecam Allianz ja place 300zl za rok i mam rocznikwo 23 lata a tesc ma max znizki i auto zarejestrowane na wsi. ale wazna rzecz!! w obsludze klienta najpierw podaje cene z allianzu a pozniej z allianz Direct. chodzi o to ze DIRECT jest tansze od zwyklego.
Pomógł: 3 razy Wiek: 47 Dołączył: 28 Sie 2006 Posty: 268 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-07-05, 18:22
Wlasnie zawarlem umowe z alianzem directem oc i wyszła kwota 424 przy 60 % zniżki. Mieszkam w Krakowie a motor to 2.0. Po zawarciu umowy zorientowałem się że mają tam promocje dla posiadaczy volkswagenów do 10 lipca - zniżka 50 zł. . Próbuje się jeszcze na to załapać wtedy by wyszło 374...Alianz
_________________ Vento'97 2.0 LPG
Ostatnio zmieniony przez Poldi 2011-07-05, 18:25, w całości zmieniany 1 raz
A ponoć konstytucja gwarantuje wszystkim obywatelom równość
powiedz to posłom/osłom.Jeden spłaca kredyt 260tys w trzy lata,a szary "Kowalski" 30 lat i jeszcze się bezczelnie z tego śmieje.
Co do OC,zapłaciłem w tym roku 530zł w AXA Direct z 60% zniżki
Ja dzisiaj byłem się dowiedzieć z ubezpieczeniem i najtaniej wyszło mi w warcie za cały rok 385zł a na dwie raty 5% drożej,tylko samo OC tylko ventylek stoi na matule bo do 25 roku życia nie opłaca się brać na siebie bo po pierwsze jest dużoooo drożej to i tak zniżki nie lecą wieć po co przepłacać
zgodze sie z Paweł J., wazne zeby od najmlodszych lat miec cos na wspolwlasnosc , ja juz zaczalem od 16 lat i pierwszy pojazd to skuter wspolwlasciciel z ojcem potem po 2 latach pierwsze auto rowniez wspolwlasnosc nastepne dwa lata kolejne auto juz na siebie w calosci i mialem 30 procent znizek, minely znowu dwa lata kolejne auto i place 660 zł w AXA za miesiac sie konczy ciekawe ile teraz wyjdzie... a do tych 30 procent dalej tam doliczaja 5 procent za bezszkodowosc i kolejne 5 za kontynuacje... a juz za rok przekraczam magiczna liczbe 25...
_________________ FIAT CC -> OPEL VECTRA A ->VW VENTO -> VW GOLF MK2
Fajnie czytać ile wy zapłaciliście za ubezpieczenie Ja za swój samochód musiałem zapłacić i tu uwaga 1800 zł Dosyć poważne obciążenie dla budżetu ;/ To jest przesada, ja rozumiem, że młody kierowca i te sprawy, ale do kur... nędzy bez przesady. Zapomniałem dodać to było najtańsze ubezpieczenie w moim przypadku.
Ostatnio zmieniony przez Seeken 2011-10-09, 21:25, w całości zmieniany 1 raz
Nie lepiej zarejestrować na kogoś znaczenie starszego nawet bez prawa jazdy a kupić sobie papiery na komarka i wypracować sobie zniżki ?
Fakt pomysł dobry, ale u nas w domu Vento jest pierwszym samochodem od 10 lat i nie miałem kogo dopisać. Stwierdziłem, że lepiej będzie wziąć na siebie. Nie spodziewałem się, że to będzie tyle kosztować.... no cóż trzeba będzie to przeboleć i czekać na własne zniżki. A i jako taka ciekawostka W MTU chcieli 2200 zł.
Ja pierdacze. 647zl za OC w HDI przy wyzylowanych na maksa znizkach
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
mi własnie przyszła umowa i tak 611 zł samo OC i po raz pierwszy wpisali mi NNW za 122 zł nigdy tego nie płaciłem i teraz zastanawiam sie oco kaman, a mowa o AXA
Ja mam w tej kwocie, ktora podalem OC+NNW+jakis pakiet mini assistance i hdi opony(wtf)
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
jak 3 lata temu ubezpieczalem poprzednie autko 1,8 to w pzu wolali 1020 zł a w axa wyliczyli mi 780 zł porownywalem rozne inne i niewielka roznica byla wiec zostalem przy axa, rok temu ubezpieczajac vento 2.0 chcialem kontynuowac poprzednie ubezpieczenie i bylo w MTU to gosciu placil ponad 300 zł a jakbym wzial je na siebie to uwaga chcieli zebym doplacil 1000 zł wiec znowu axa wyszlo 660 zł i kontynuuje, ja mysle ze jeszcze jest tak drogo bo nie przekroczylem granicy 25 roku zycia
Ostatnio zmieniony przez pawlunio1987 2011-10-18, 20:43, w całości zmieniany 2 razy
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 42 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2011-10-18, 21:06
pawlunio1987 napisał/a:
jak 3 lata temu ubezpieczalem poprzednie autko 1,8 to w pzu wolali 1020 zł a w axa wyliczyli mi 780 zł porownywalem rozne inne i niewielka roznica byla wiec zostalem przy axa, rok temu ubezpieczajac vento 2.0 chcialem kontynuowac poprzednie ubezpieczenie i bylo w MTU to gosciu placil ponad 300 zł a jakbym wzial je na siebie to uwaga chcieli zebym doplacil 1000 zł wiec znowu axa wyszlo 660 zł i kontynuuje, ja mysle ze jeszcze jest tak drogo bo nie przekroczylem granicy 25 roku zycia
Moj brat za bmw silnik 2,5 zapłacił dwa dni temu 510 zł, tez nie ma 25 lat i zniżek 20 %.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum