większość tematów na forum dotyczy tylnego zawieszenia, ja zapytam w czym może tkwić problem jeżeli moje autko gry naciskam na przód siada nieznacznie, a jak jadę po wyboistej drodze to praktycznie nie czuć amortyzacji... tylko strasznie tłucze. z czym może byś problem, dodam że amorki wymieniłem na olejowe jakieś 4 miesiące temu.
to stare zdjęcie jeszcze dawnego właściciela ale tylko takie mam, na dodatek to jest na zimowych kapciach 175/65, jak będę miał jakieś lepsze zdjęcia to wstawię
C17541166_2.jpg z tej strony był zawsze troszkę wyższy o jakieś 2 cm
Plik ściągnięto 5147 raz(y) 14,56 KB
z boku.jpg
Plik ściągnięto 5148 raz(y) 19,85 KB
Ostatnio zmieniony przez zB3ig 2011-10-17, 18:40, w całości zmieniany 1 raz
z tym ze to seria to bym polemizowal. ja mam silnik 1.9D do tego byly kola 185/60R14 i wygladal tak:
ale mimo wszystko cos musi byc w zawieszeniu skoro tlucze. jak nie ma luzow to moga byc amortyzatory. np. gazowki maja to do siebie ze bardzo czesto wala mimo iz sa dobre.
dopowiem jeszcze że tuleje wahacza mieniałem na początku roku, sprężyny mam koloru czarnego, z tego co pamiętam z forum to oryginalne twarde były czerwone, mniej twarde pomarańczowe.n jaką wysokość powinna mieć sprężyna po wyjęciu? ile zwoi powinna mieć?
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2011-10-18, 20:28
Może masz założone amortyzatory gazowe, wtedy auto zawias robi się twardy. Ojcu tak jakiś czas temu doradziłem i zakupiłem gazowe kyb, teraz na mnie klnie za każdym razem, że wcześniej auto płynęło po drodze, a teraz czuć każdą nierówność ehh.
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2011-10-18, 21:09
zB3ig napisał/a:
pisałem już wcześniej że założyłem niedawno nówki olejowe na przód. problem musi być w czymś innym
A sorry, przeczytałem że załozyles na tył te olejowe. W takim powiedz nam czy coś ci puka na nie równej drodze ? Bo może źle złożyłeś całość, chodź jakoś nie chce mi się w to wierzyć, no ale cuda się zdarzają
zapomniałem napisać wcześniej że poduszki też wymieniłem tylko w sumie nie wiem czy dobrze to zrobiłem? ten kielich na wierzchu przykręciłem dość mocno i przy skręcie kołami on też się obraca. tak powinno być?
Ostatnio zmieniony przez zB3ig 2011-10-18, 23:21, w całości zmieniany 2 razy
chyba jednak sprężyny nie takie mam bo z jednej strony zwoje są ciaśniej ułożone więc chyba je wymienię,akie sprężyny polecacie na przód, tak żeby się elegancko jeździło po dziurawej drodze ale i żeby nie stał za wysoko? no i jeszcze ponowie wcześniejsze pytanie jak to ma byś z tymi talerzykami ?
Kolego te co podałeś to są do benzyny jak założysz je do klekota to będzie nisko siedział bo nasze silniki są cięższe.
Moim zdaniem założyć takie same jak były wcześniej ale niech wypowiedzą się też inni może coś źle mówie
Koledzy dzisiaj wymieniłem końcówki stabilizatora i autko zrobiło się sztywniejsze ale znalazłem jeszcze luz na tej gumie: http://www.aukcjoner.pl/g...72907-4.html#I4
ktoś wie jak to wymienić co trzeba odkręcić?
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2012-01-16, 20:12
hrubek18, na pierwszy rzut oka, wygląda jakby ta guma była dzielona, przynajmniej na moim aucie jest takie złudzenie, ale raczej tak nie jest i musisz końcówki stabilizatora demontować od nowa i te gumki "nawlekać" na stabilizator od zewnątrz, przynajmniej tak mi się wydaje, a moja wiedza kończy się na wymianie końcówek stabilizatora.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2012-01-16, 21:13
dwie albo trzy......wydaje mi sie że jedna sruba jest do sanek a dwie do budy, ale to tak z pamięci mówię i moge sie mylić.....byc może jedna do sanek a druga do budy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum