koledzy mam pytanie z tyłu np w lewym kole ile jest łożysk?? bo jak jechałem dzisiaj to mi strasznie wyje ale ja zaczołem rozbierać bęben to tylko widziałem jedno łożysko a na allegro sa dwa i nie wiem może ktoś juz robił przy tym to powiedział by mi jak zrobic
sa dwa jedno od zewnatrz ktore musisz wyjac zeby zdemontowac beben a drugie od wewnatrz. to drubie powinno Ci zostac w bebnie bo powinno byc zabezpieczone zeby nie wypadalo
Silnik: 1,9 TD 75KM Pomógł: 9 razy Dołączył: 16 Sie 2011 Posty: 308 Skąd: Bunzlau
Wysłany: 2011-10-19, 07:34
wyciągasz korek metalowy, wyciągasz zawleczkę, wyciągasz zabezpieczenie śruby, odkręcasz śrubę i wyciągasz bęben (są podkładki i pierwsze łożysko), a jak odwrócisz wyciągnięty bęben, to masz drugie ... składasz wszystko z nowymi częściami, smaru nie żałuj i dokręcasz śrubę, niezbyt mocno ... kręcisz kołem, żeby łożysko się ułożyło prawidłowo i dokręcasz do oporu ... teraz popuszczasz o 1/4 obrotu i sprawdzasz, czy nie chodzi zbyt luźno, lub ciasno ... bęben nie powinien latać na boki, ale też nie może być dokręcony na max
Bede wymienial w sobote bo lozyska juz kupilem. Z pewnoscia sa 2 na strone
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Bieznie lozysk latwo sie wybija bo w bebnie sa 3 specjalne rowki na narzedzie i mlotek. A zamontowanie biezni tez idzie w miare sprawnie, wystarczy pobijac nowa bieznie stara.
W koncu cisza i samochod wolniej wytraca predkosc.
Jedyny problem jaki mialem to zamontowanie nowych kapsli na piaste. Ni cholery nie chcialy wejsc, wiec wlozylem stare.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum