Silnik: 1.8 + LPG Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Maj 2011 Posty: 48 Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 2011-11-13, 21:01 Przycinające sie zegary...
Witam. Ostatni jak zrobiło się zimno i mokro zauważyłem że wskazówka obrotomierza i prędkościomierza trochę się przycina, tz ich ruch nie jest płynny tylko taki skaczący, czy da się coś z tym zrobić może jakoś je nasmarować ? Dodam że problem znika po przejechaniu kilku kilometrów.
Ja miałem podobnie, też jak się zimno robiło i wilgotno, ale szczególnie zimno, to wskazówka od prędkościomierza się tak jak mówisz - przycinała. Jadę 40, przyspieszam i nic, wiem, że jadę już powyżej 60 i dalej nic. Jeszcze mocniej przyspieszę i wówczas dopiero wskoczy na swoje miejsce. Ale jak się rozgrzało w środku to już było ok. Prawdę mówiąc nie zagłębiałem się w temat. Rozbierać licznika nie rozbierałem, bo szczerze, to mi to aż tak nie przeszkadzało. Żyło swoim życiem po prostu i tyle. Podejrzewam, że wystarczyłoby wyciągnąć kostkę z tyłu licznika i ponownie ją włożyć, może gdzieś przy wilgoci kontaktu nie ma. Ewentualnie sprawdzić czujnik prędkości w skrzyni, lub też i kostkę. (jeśli Ci się chce, bo mi by się nie chciało )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum