Posiadam na swoim Venciaku ślady po polerce ,widoczne są w słońcu w kształcie kółek ,tragicznie to wygląda wcześniejszy właściciel nieznający się na polerce spolerował maszynką do polerki ;/ .Jak się pozbyć tego? jaki środek i czy da się ręcznie zrobić?
Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2011-11-15, 11:16
kolego kup dobre mleczko i wymleczkuj go i slady znikna ja kupuje tam gdzie dorabiam farby mleczko tereson jest git nawet po polerce czarnego auta nie ma sladu
Miałem podobny przypadek u siebie na lakierze. Najprawdopodobniej poprzedni właściciel spolerował lakier pastą mocno ścierną, którą trzeba wykończyć później pastą/mleczkiem o mniejszych właściwościach ściernych, żeby zminimalizować powstawanie halogramów. U mnie wszystko wróciło do normy po zaaplikowaniu na lakier mleczka AutoGlym SRP.
no to farekla wiem ile stoi bo mam kumpel który mi mówił o tym specjalnym środku to zajmuje się polerką i kupuje nie wiadomo jakie markowe środki i wydaje sporo kasy... tak samo zejdzie pewnie zwykłym mleczkiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum