Witam! Mam problem z podlaczeniem radia.
Chodzi o to, że jak podłaczam nowe radio to ono nie działa, tzn działa ale tylko po zmostkowaniu obu prądowych przewodow(cienki czerwony z brazowym paskiem od stacyjki i grubszy czerwony bodajze z bialym paskiem).
Wedlug miernika nie ma napiecia na kablu ktory idzie ze stacyjki, nawet po przekreceniu kluczyka.
moze kabel przerwany, moze kostka stacyjki uszkodzona?? mieliscie podobnie??
W instrukcji jest napisane,ze zeby podlaczyc radio po stacyjce trzeba zamienic kable (w kostce radia). probowalem roznych konfiguracji i nic. Dziala tylko po zmostkowaniu. Oryginalne radio BETA dziala.
Chcialbym je po stacyjce podlaczyc zeby mi nie zezarlo akumulatora...
Radio to pioneer deh-140ub.
Ostatnio zmieniony przez Damian88 2011-12-17, 12:51, w całości zmieniany 1 raz
Witam! Mam problem z podlaczeniem radia.
Chodzi o to, że jak podłaczam nowe radio to ono nie działa, tzn działa ale tylko po zmostkowaniu obu prądowych przewodow(cienki czerwony z brazowym paskiem od stacyjki i grubszy czerwony bodajze z bialym paskiem).
.
to dziala czy nie podpinasz 3 kable do zasilania od radia do wiazki ze stacyjki ? pioneer maja troszke pomieszane instalacje w innych miejscach piny > co w drugiej stronie koski ISO
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2011-12-17, 22:15, w całości zmieniany 2 razy
to dziala czy nie podpinasz 3 kable do zasilania od radia do wiazki ze stacyjki ? pioneer maja troszke pomieszane instalacje w innych miejscach piny > co w drugiej stronie koski ISO
teraz działa bo mam zmostkowane przewody
jesli podłącze tak jak powinno byc (po stacyjce) to nie działa
kostke ISO podpinam do kostki radia tak samo jak mialem oryginalne radio...
w radiu u mnie jest pomieszane tylko zasilanie: zolty kabel jest stalym zasilaniem a czerwony po stacyjce, gdzie wiekszosc ma odwrotnie.
jest mozliwosc zamiany tych kabli bo miedzy radiem a kostka przewody da sie zamienic i to tez nic nie daje...
Ostatnio zmieniony przez Damian88 2011-12-18, 17:55, w całości zmieniany 1 raz
zolty z czerwonym zawsze i tak laczysz razem z radia do zasilania z auta albo pioneek potrzebuje 2 pradowych bo tak tez kiedys widzialem jeden po stacyjce a drugi inny
Silnik: 1,9 TD 75KM Pomógł: 9 razy Dołączył: 16 Sie 2011 Posty: 308 Skąd: Bunzlau
Wysłany: 2011-12-19, 20:16
patrzyłem dzisiaj w moim Sony (za ciemno na zdjęcia ) ... z radia idzie czerwony i żółty, które są podpięte do żółtoczerwonego z auta +12 ... czarny z radia mam podłączony do brązowego z auta GND ... reszta, to głośniki
_________________ pierwszy mój VW ;-)
Ostatnio zmieniony przez Radex 2011-12-19, 20:16, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2012-07-22, 23:21
Damian88, w skrócie jesli oryginalne radio normalnie działało - noiermalnie to mam na myśli że jeśli zostawiłeś włączone wyjmując kluczyk to powinno się samo wlączyć bez ponownego włączanie go przyciskiem, to wystarczy kable Pioneera żółty i czerwowny zamnienić miejscami i mają na to nawet gotowe zlączki - wszystkie Pionki i nie tylko. Jesli nie będzie mimo to działać, to nie widzę czy sprawdziłeś napięcia w kablach. W brązo- czerwonym ma być plus po włożeniu kluczyka , jak niema to stacyjka do wymiany albo kabel ma przerwę
A żółty z czerwonym można połączyć - ale wówczas wyjęcie kluczyka nie gasi radia - trzeba wyłączyć przyciskiem, po drugie może żreć prąd. Ale plus jest taki że styk w stacyjce od kabla brązoxo czerwonego który jest delikatny i łatwo się pali - jest tu oszczędzony, no i można słuchac bez kluczyka
Ostatnio zmieniony przez pablomed 2012-07-22, 23:23, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum